Viděly Aničku jako poslední... Řekly jsme si: Ahoj zítra ve škole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Viděly Aničku jako poslední... Řekly jsme si: Ahoj zítra ve škole!

Spolužačky, které s Aničkou chodily do třídy a viděly ji jako poslední.
Spolužačky, které s Aničkou chodily do třídy a viděly ji jako poslední. (Aha! – Petr Novotný)

Kromě vraha byly poslední, kdo Aničku viděl živou. Trojice kamarádek Viktorka, Lucka a Lenka šly ten osudný říjnový den ze školy v pražské Troji společně s nešťastnou dívkou.

Pak se ale jejich cesty rozdělily a Aničce zbývaly ze života už jen desítky minut. Blonďatá dívenka zaplatila za to, že své kamarádky chtěla jen doprovodit a ještě chvíli si s nimi povídat....

Na spolužačkách Aničky bylo včera vidět velké zděšení a smutek. Škola jim skončila a ony se bojácně tisknou k plotu a stále si něco šeptají. Nemohou uvěřit tomu, že jejich kamarádka se už nevrátí a nesedne si zpět na své místo v lavici. Šok je o to větší, že právě ony byly těmi, kdo Aničku viděly naposledy živou.

„Ten den jsme se rozešly u školky. Chtěla s námi ještě kousek jít... Jindy hned jezdila domů tramvají, protože se bála chodit sama. Pak jsme ale my šly nahoru na zastávku autobusu a Anička odbočila jinam,“ popsaly poslední společné chvíle.

Ten den bylo krásně, svítilo sluníčko a ony se spolu bezstarostně rozloučily. Netušily, že to bude naposledy.„Byly jsme rády, že si ještě chvíli můžeme popovídat. Nakonec jsme si řekly »Ahoj zítra ve škole«, to bylo vše,“ dodaly dívky.

Přiznaly také, že doma si s rodiči o hrůzném činu povídají a sledují i zprávy. „Na to místo, kde se to stalo, rozhodně nepůjdeme. Pořád chodíme ve skupinkách a bojíme se,“ popsala Lucka. Všechny vědí, že Aničce už nikdo nemůže pomoci. Přesto by si přály jediné. „Aby se vrátila a byla zdravá a v pořádku,“ říká Lucka.

Na místě, kde kriminalisté našli Aničku, se objevil plyšák i svíce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.