Změny na silnicích: Budou semafory blikat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Změny na silnicích: Budou semafory blikat?

Možná i tato křižovatka smrti u Vysočan na Chomutovsku.
Možná i tato křižovatka smrti u Vysočan na Chomutovsku. (pro Aha! – HZS ČR)

Budou mít auta záchranného systému červenomodré majáčky jako v Americe a semafory budou blikat jako v Rakousku? Takovýmito návrhy se nyní zaobírají čeští politici.

Semafory na všech křižovatkách by se měly do deseti let přeprogramovat, aby zelená tři vteřiny blikala, než skočí oranžová. „Toto opatření zavádíme hlavně kvůli náklaďákům, které mají delší brzdnou dráhu. Jejich řidiči si často stěžují, že oranžová svítí tři vteřiny, oni nestihnou zastavit a musí křižovatku projet na červenou,“ vysvětluje poslanec (VV) Stanislav Huml. Semafory prý tuto možnost už nabízejí a v Česku se složitě přeprogramovávají, aby zelená neblikala.

Majáky na střechách policejních aut by se měly postupně měnit z modrých na červenomodré. „Viditelnost červené barvy je třeba v mlze mnohem lepší než modré,“ tvrdí Huml s tím, že návrhy, které jsou nyní v připomínkovém řízení, v dohledné době zřejmě přijme Sněmovna.



Přečtěte si
zadnice
17. 3. 2011 • 10:24

Souhlas.

lukreciaborgia
17. 3. 2011 • 09:34

jejich starosti na mou hlavu...hlavně všechno jako mají v USA.to je náš vzor.Hlavně ať už zavedou trest smrti,protože kdo má ty lemply živit?A nejenom vrahy,ale i ty co jim vaří,i ty co jim perou,uklízejí,i ty co je hlídají a jiné.Takovou péči nemají ani nemocní v nemocnici.A tady se bude přemýšlet jestli bude majáček blikat nebo nebude blikat. To jsou starosti......

sunbelt
17. 3. 2011 • 08:07

Nevím jestli ty semafory jsou tak dobrý nápad, ale určitě souhlasím s modročervenýma majákama. Jezdím na zachrance a tuto změnu bych dost ocenil. Snad by si nás pak řidiči všimli a bylo méně střetů auto vs sanitka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.