Ochrnutý Jaroslav Vrúbel: Vězeň ve vlastním bytě! A prosí o pomoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ochrnutý Jaroslav Vrúbel: Vězeň ve vlastním bytě! A prosí o pomoc

Schody znamenají pro Jaroslava noční můru. Pomáhá mu s nimi přítelkyně Kristýna.
Schody znamenají pro Jaroslava noční můru. Pomáhá mu s nimi přítelkyně Kristýna. (Aha! – Martin Pekárek)

Jaroslav Vrúbel (27) ochrnul po skoku do vody od krku dolů. Město Břeclav mu dokázalo zařídit jen byt v druhém patře bez výtahu.

A tak je Jaroslav doslova uvězněný doma mezi čtyřmi stěnami. Dvě patra dolů ho v případě nutnosti snáší přítelkyně Kristýna.

Jaroslav Vrúbel zaplatil za mladickou nerozvážnost strašlivou cenu. Na dovolené v Maďarsku vyskočil v létě 2006 z člunu do neznámé vody, rozdrtil si několik obratlů a ochrnul. Po dlouhých rehabilitacích se mu podařilo získat alespoň částečnou hybnost horní poloviny těla.

V prstech však citlivost nemá, sám se ani nenají či nenapije. Jeho jediným štěstím je jeho přítelkyně Kristýna Strouhalová, s níž se seznámil až po nehodě.

Drobná dívka Jaroslava obětavě snáší dvě patra dolů, jenže poslední dobou ji trápí bolavá záda a jejím lékařům se pravidelné zatížení osmdesáti kily, které Jaroslav s vozíkem váží, příliš nelíbí. Jaroslavovým největším snem je mít bezbariérový domek.

„Chtěl bych alespoň chvíli nebýt závislý na druhých, vyjet si sám třeba na jaře na zahrádku,“ sní Jaroslav Vrúbel. Pokud chcete Jaroslavovi pomoci, můžete mu přispět na koupi domku na čísle konta: 2058848193/0800.

Přečtěte si
namor6909115565
30. 11. 2016 • 12:21

Nikdy do podobných diskusí raději nepíšu ,ale dnes musím xxx666 ty jsi absolutně vymazaný člověk a víc k tomu nemám co dodat .Panu Vrublovi posílám nějakých pár korun na přilepšenou.Hezký den Roman Majchrovský

ochrnuty
10. 3. 2011 • 15:04

Hrozně se mi líbí reakce některých debilů na článek ochrnutého Jaroslava.Dobře ho znám a vím že jeho problémy nejsou tak lehce řešitelné jak někteří píší. Za prvé si nemůže vyměnit byt za přízemní,protože město tolik bytů nemá a už několikrát to skoušel. A co se tyče člověka,který napsal hnusný příspěvek o kryplech tak tomu bych přála v životě jen to nejhorší a aby dopadl úplně stejně. Potom bych byla zvědavá jak by mluvil.Někteří lidi vůbec neví o čem mluví ale hlavně že sem píší příspěvky,tyhle problémy dokaží pochopit hlavně lidi se stejnýma problémama. Znám dva lidi kteří se stejně chovali a posmívali se postiženým a o pár let později skončili stejně.Potom bych vám přála slyšet jak litují toho že někdy něco takového vypustili z pusy.

modro
9. 3. 2011 • 06:37

Stačí když si vymění byt za byt v přízemí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.