Pitrův kumpán Syrovátka: Kvůli nemoci mu odpustili trest | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pitrův kumpán Syrovátka: Kvůli nemoci mu odpustili trest

Syrovátka nejprve navštívil ČT, pak s neznámým kamarádem zasedli do jeho bentleyea přes půl hodinyse o čemsi bavili.
Syrovátka nejprve navštívil ČT, pak s neznámým kamarádem zasedli do jeho bentleyea přes půl hodinyse o čemsi bavili.  ( Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Karel Kopáč)

Jiří Syrovátka (41) se proslavil jako úspěšný podnikatel v potravinářství, pak ale také kvůli spojení s uprchlým Tomášem Pitrem (39).

S dalšími dvěma komplici totiž měli pomocí falešných faktur na vrácení daní stát připravit o více než 50 milionů korun. Jak to vypadá s odstupem času? Syrovátka ve vězení nebyl a prohání se Prahou v luxusním bentleyi…

„Rozhodli jsme se upustit od výkonu trestu odnětí svobody ze zvláštních zdravotních důvodů,“ prohlásil soud v roce 2008, kdy už bylo Syrovátkovi vyměřeno 5 let za mřížemi. V té době se měl v Itálii léčit kvůli rakovině tlustého střeva a Tomáš Pitr už se dávno schovával ve Švýcarsku. Pak chvíli žil ve Spojených státech.

Avšak v hlavním městě už je zase jako doma  – dokonce až tak, že ho reportéři Aha! přistihli při návštěvě budovy České televize, kam šel na krátkou schůzku. A »nemocně« rozhodně nevypadal! Že by někdejší prezident Golf Resortu na Karlštejně chystal návrat do byznysu? V rejstříku i nadále figuruje ve dvou firmách s »kamarádem« Pitrem, jedna z nich už je ale v likvidaci, a tak peníze nesypou. Elegán se ale luxusu nevzdal – na schůzku v ČT totiž přijel ve voze Bentley Continental za 4,5 milionu…

Kdo je Jiří Syrovátka?

Rodák z Plzně, který se nejprve vyučil v oboru číšníkkuchař, brzy po revoluci zaplul do velkého byznysu. V roce 1994 s Tomášem Pitrem založili fi rmu Balírny Praha. Kromě toho dlouho vlastnil golfový klub a proslul jako playboy – měl totiž chodit s »misskami« Kateřinou Stočesovou a Kateřinou Průšovou. Je přitom ženatý a má syna. Před necelými šesti lety začalo jeho stíhání a spolu s Pitrem byli odsouzeni k pobytu ve vězení. Syrovátka se ale vazbě vyhnul kvůli nemoci.

Miroslav Provod: Ptal se mě na Pitra!

Podnikatel Miroslav Provod (49) byl s »Pitrem a spol.« také odsouzen za daňové podvody, jako jediný z výtečníků si ale trest odseděl.

Kdy jste naposledy pana Syrovátku viděl?
„Před měsícem jsme se náhodou potkali a šli na kafe.“

O čem jste mluvili?
„Zeptal se mě, jestli se stýkám s Tomášem Pitrem, ale odpověděl jsem negativně.“

Chystá se podnikat?
„O tom jsme nemluvili. Jen mě zarazilo, jak byl poloviční.“

Na našich fotkách ale nemocně nevypadá.
„Tak já měl jiný dojem, ten člověk byl dřív robustní. Shodil asi třicet kilo, ještě se léčí. Byl to pro mě hrozný šok.“



Přečtěte si
merkurek@...
10. 6. 2016 • 15:08

znám ho už byl lump i na vojně

bobou
25. 2. 2011 • 06:47

Nač se rozčilovat? Šetřte si zdraví. Jestli je to pravda o jeho nemoci, tak si ho zubatá spravedlivě najde a odsoudí za naši zkorumpovanou justici.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.