Bohatí řidiči: Pokuta 150 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Bohatí řidiči: Pokuta 150 000 Kč!

Stanislav Huml
Stanislav Huml (ČTK)

Stejné pokuty pro všechny bez ohledu na to, kolik berou – to se stalo trnem v oku ministerstvu dopravy.

Proto se chystá odstupňovat pokuty, které za dopravní přestupky padají ve správním řízení, podle měsíčního a ročního příjmu řidiče. Nejvyšší pokuta? 150 tisíc korun! Nyní přitom nelze »dostat« víc než 50 tisíc…

„Je nesmysl, aby důchodce, který má deset tisíc měsíčně, musel třeba soudu dát 25 tisíc korun. Pro něj je taková částka likvidační,“ řekl Aha! dopravní expert a poslanec Stanislav Huml (VV).

Jenže… Co například s »chudými« boháči, kterých zná Česko hromadu? I miliardář Radovan Vítek, který skupuje dluhopisy Sazky, donedávna vystupoval jako právní koncipient s platem dvou desítek tisíc měsíčně, zatímco si jeho miliardy hověly na účtu matky Milady Malé.

„Bereme to samozřejmě jako problém. I proto je navrhovaná progrese pokut zatím jen návrhem,“ přiznal Huml.

817325:gallery:true:true

Huml bez imunity?

Ani Stanislav Huml, který systém připravuje, není bez poskvrny. Sněmovna bude v úterý jednat o jeho vydání k trestnímu stíhání na žádost policie. „Nemám tušení, o co jde,“ řekl Huml s tím, že by příčinou mohl být údajně zmanipulovaný dopravní posudek.

„Sám doporučím Sněmovně, abych v tomto případě neměl imunitu,“ dodal politik. Ten je přitom i nadále ve střetu zájmů, protože je jako poslanec tváří fi rmy prodávající ojetá auta.

Přečtěte si
winterfreshka
20. 2. 2011 • 12:17

Teda cenzoři,takový hnůj jsem tu dlouho nečetla,divím se,že to tu ztrpíte. Ale asi jste stejných kvalit a hodnot jako ti dobytkové .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.