Případ ztracené Aničky - Mrazivé pátrání v podzemí! Exkluzivní snímky z chodeb, které se táhnou pod místem hrůzy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Případ ztracené Aničky - Mrazivé pátrání v podzemí! Exkluzivní snímky z chodeb, které se táhnou pod místem hrůzy...

Anička Janotková zmizela minulý týden ve středu.
Anička Janotková zmizela minulý týden ve středu. (Aha! – Dan Černovský, Alexandr Malachovský, Petr Novotný)

Pátrání po Aničce Janatkové (9) z Prahy včera nabralo na obrátkách! Policie totiž ve středu večer zadržela podezřelého muže. Na základě jeho výpovědi se včera ráno desítky státních i vojenských policistů, hasičů–záchranářů a psovodů vydaly opět pročesat místo, kde dívka minulý týden ve středu zmizela. A zajímalo je hlavně podzemí!

Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové se zadržený muž v lokalitě často pohyboval. Policii na jeho stopu přivedla analýza vzorků DNA, které specialisté objevili na nalezených věcech Aničky. V minulosti byl údajně muž několikrát trestán, policie ho ještě včera obvinila, zatím ale není jisté z čeho. Policisté dokonce včera podezřelého přivedli na místo zmizení školačky. „Plešatého muže přivedli v poutech,“ potvrdila svědkyně.

I policisté však už zřejmě počítají s nejhorším. Pátrací týmy měly totiž včera na místě i psy vycvičené na hledání mrtvých, přijel i šéf pražské mordparty Josef Lotes. Pátrači prověřovali vytipovaná nepřístupná místa včetně starých sklepení a kanalizace.

„V tomto terénu je možné všechno. Je neskutečně nepřehledný a složitý. Válí se tam tuny hadrů, odpadků, igelitových pytlů. Všechno prozkoumat za den není v silách ani stovky lidí,“ řekl Aha! odborník na prohledávání podzemních prostor Igor Gajdušek. „Pod zemí jsme zatím nalezli dva ražené sklepy. V nich jsme nic neobjevili. Přesto jsou tu ještě místa, která by stálo za to prověřit,“ tvrdí s tím, že další podzemní prostory tak čekají na své odhalení.

Ani pátrání služebních psů není navzdory jejich výcviku jednoduché. Podle kynologů se v oblasti pohybuje větší množství divokých prasat a jejich pach může psy mást. Akce do pozdního odpoledne tak ani tentokrát nepřinesla žádný výsledek. „Kriminalisté proto znovu zadrženého vyslýchali,“ doplnil zdroj Aha! s tím, že se policisté na místo vrátí ráno.

Kartářka Michaela Kudláčková - Hledala Aničku na vlastní pěst - Dovedla policisty do tajemných chodeb!

ČTVRTEK 9.00 HOD.

9.30 HOD.

10.30 HOD.

14.00 HOD.

15.00 HOD.

18.00 HOD.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.