Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Jurij Muradyan z Prahy: Koláč namočte do mléka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Jurij Muradyan z Prahy: Koláč namočte do mléka!

 (Profimedia.cz)

Hledáte šikovné tipy, jak si poradit v domácnosti? Jste na správném místě! V našem seriálu vám tentokrát radí Jurij Muradyan z Prahy. A pozor, už příští týden se můžete těšit na velké souborné vydání tipů čtenářů Aha! ve speciálu Zaručené rady našich babiček!

Cibuli je nejlepší skladovat zavěšenou, málokdo však umí uplést »cibulový cop«. Existuje ale snadnější metoda. Cibuli dejte do vyprané staré silonové punčochy a mezi každou hlavičkou udělejte uzel.

Pokud nemáte kečup, můžete si k masu sami vyrobit omáčku zvanou adžika. Povařte rajčata s octem, olejem, bobkovým listem, solí a cukrem něco přes hodinu. Množství záleží na vaší chuti. Potom můžete přidat feferonky a česnek a vařte znovu přes hodinu. Adžiku můžete i zavařit do sklenic a používat ji později.

Polštář ekologicky a bez chemie zbavíte roztočů, když ho dáte do igelitového pytle a přes noc necháte v mrazáku. Pak stačí polštář pořádně vyklepat.

Jehněčí, které naložíme na dvadny do podmáslí a uchováme hov chladu, nahradí v receptech zvěřinu. Rozdíl nikdo nepozná.

Drůbeží maso se upeče dozlatova a křupava, když ho před pečením potřete tenkou vrstvou sladké smetany.

Jehněčí, které naložíme na dva dny do podmáslí a uchováme ho v chladu, nahradí v receptech zvěřinu. Rozdíl nikdo nepozná.

Ztvrdlý koláč nevyhazujte. Potřete ho mlékem a chvilku zapečte v troubě. Těsto znovu získá vláčnost a koláč bude skoro jako čerstvý.

Když připravujete šašlik neboli ražniči, potírejte maso během pečení citronovou šťávou. Chuť bude intenzivnější a více vynikne.

Rozpraskané rty vyléčí lépe než masti obyčejný med. Stačí si ho na rty natřít a vydržet a neslízat ho alespoň čtvrt hodiny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.