Zachránili školáka z ohnivého pekla! Podpálil byt zapalovačem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zachránili školáka z ohnivého pekla! Podpálil byt zapalovačem!

Vyděšeného školáka chlácholil speciálně vyškolený hasič.
Vyděšeného školáka chlácholil speciálně vyškolený hasič. (pro Aha! – HZS Zlínského kraje)

Pohotový soused zachránil školáka, který doma málem uhořel. Celé drama se odehrálo včera kolem půl sedmé ráno v panelákovém bytě ve čtvrtém patře v Otrokovicích na Zlínsku. Když matka nad ránem odešla do práce, našel hoch zapalovač a začal si s ním hrát.

„Že hoří, zjistil soused, který šel na toaletu. Nejdříve ucítil podivný zápach a pak přes rozvodovou šachtu z bytu o patro výš uslyšel dětský hlas volající o pomoc,“ řekl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Chlapec zoufale naříkal, že u nich doma hoří. Muž ihned zavolal hasiče a běžel chlapci na pomoc. Vstupní dveře ale byly zamčené a klučina uvnitř nemohl v zakouřeném bytě najít klíče. „Muž je tedy násilím vyrazil a školáčka odnesl do svého bytu,“ dodal Mitáček. Z otevřených dveří vyběhl na chodbu také vyděšený pes.

Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu. V dýchacích přístrojích pronikli do hořícího pokoje a uhasili ho asi za dvacet minut. Jeden z hasičů hocha chlácholil, poskytl mu kyslík a věnoval plyšového »dráčka záchranáčka«. Záchranka pak školáka odvezla na vyšetření do nemocnice. Požár zasáhl část nábytku a vybavení domácnosti a napáchal škodu asi 50 tisíc korun.

Škoda je asi 50 tisíc korun.

Hoch, který se nadýchal kouře, dostal také kyslík.

Požár zničil část nábytku a vybavení domácnosti.

 

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.