Dana Fischerová: Manžela bych měla reklamovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dana Fischerová: Manžela bych měla reklamovat!

Dana Fischerová s manželem.
Dana Fischerová s manželem. (ČTK)

Život Dany Fischerové (61), manželky premiéra Jana Fischera, je už půl roku vzhůru nohama. Poté, co se její manžel stal předsedou vlády, musela se i ona smířit s tím, že přijde o své soukromí. Každý se tak záhy dozvěděl, že prodělala rakovinu a že jí zemřel teprve dvouměsíční syn. I přes tyto rány osudu bere Dana život s neobyčejnou lehkostí a humorem. Přesvědčila o tom i všechny diváky zábavné talk show Karla Šípa Všechnopárty.

Její pohotové a vtipné reakce mnohokráte vyvolaly salvy smíchu. Premiér se s touhle ženou doma rozhodně nenudí. Dana poodhalila i zákulisí života s premiérem. „Začalo to tím, že hned druhý den poté, co se uveřejnilo, že manžel bude premiérem, zavolala jeho zubařka, že ho znovu přemostí,“ líčila Dana. „A udělala mu už ta zubařka můstek?“ vyzvídal moderátor Šíp. „Udělala, a udělala ho dobře! Byť byl jednou tak drahý jako ten můj. Byl to zřejmě Žďákovskej. Já mám jen Novotného lávku,“ okomentovala zubařské přirovnání Fischerová. Co dalšího řekla?

O obměně šatníku

„V novinách napsali, že můj manžel je šedá myš v nepadnoucím dvouřadém obleku. To se mě dotklo, protože to byla sedm let stará fotka, a tedy i sedm let starý oblek,“ líčila příhodu, která předcházela radikální obměně šatníku.

O služebních cestách

„Předtím byl doma víc. Teď je furt někde,“ postěžovala si naoko. „Na dýl ho nepustíte?“ vyzvídal Šíp. „Já bych ho pustila, já vždycky služební cesty považovala za zdravou součást manželské hygieny,“ usadila ho Fischerová.

O manželově dětství

„Narodil se jako statistik. I jeho rodiče pracovali jako statistici. Našla jsem po tchyni jeho přání k Vánocům, ve kterém psal, že by chtěl jednu košili, tři knihy, jednu stavebnici Lego a jedno plnicí pero, to je celkem šest dárků,“ popisovala dlouhodobou zálibu v číslech svého chotě.

O manželově smyslu pro humor

„Je zábavný, ale není žádný Jarda Štercl. Netřískáme se do stehen od rána do večera, ale umí pěkně vyprávět, ačkoliv vtipy nejsou jeho silná stránka.“ Když si Šíp stěžoval, že ho neviděl ani se usmát, Fischerová pohotově reagovala. „Já se mu nedivím.“

O tom, jak doma nepomáhá

„Skoro to vypadá jako reklamace, ale manžel doma nepomůže s ničím. Nikdy, ani předtím, ani potom nepomáhal,“ popisovala nepraktičnost chotě. V politice se prý našel, ale možnost, že by se její manžel stal politikem, vyloučila. „Určitě do politiky nevstoupí,“ ujišťovala.

O svém seznámení

S manželem se paní Dana poznala na statistickém úřadě, kde mu dělala sekretářku. „Já si myslím, že jsme na sebe ty dva roky hráli takovou habaďuru. On předstíral, že je pořádný a pracovitý a já jsem předstírala, že mám 56 kilo.“

O neplánovaném prodloužení premiérování

To, že si kvůli neschopnosti politiků musel manžel prodloužit své premiérování skoro o rok, ji vůbec netěší. „Já jsem to nepřivítala. Počítala jsem to na dny. 13. října vezme modrý desky a půjde dát na Hrad demisi. Teď tam bude do léta, než se Mirek s Jirkou dohodnou.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.