Pan »Sardinka« roztančil Lucerna Bar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Pan »Sardinka« roztančil Lucerna Bar!

Eric Sardinas.
Eric Sardinas. (Blanka Nováková)

17:00 – Rytíř resofonické kytary, floridský rodák Eric Sardinas zahrál milovníkům blues v pražském Lucerna Music baru.

17:00 – Rytíř resofonické kytary, floridský rodák Eric Sardinaszahrál milovníkům blues v pražském Lucerna Music baru.

Sympaťák v kožených zvonech a hadím klobouku rozjel se svou kapelou Big Motor jurodivou show, při které drnčely i sklenky v regálech za protějším barem. Po několika málo lyrických tónech na úvod rozjel svůj divoký slide styl s bottleneckem.

Hrál písničky ze své nové desky, ale vracel se i ke starým albům a k »otci všech bluesmanů« Robertu Johnsonovi. Klidné pasáže, kdy nechal znít své odrbané resofonky bez mikrofonu, střídal s divokými jízdami s perfektně šlapající rytmikou (baskytara Levell Price, bicí Bernie Pershey).

Sardinas tančil po pódiu, objímal svou »akustiku«, vazbil jako Pete Townshend v nejlepších letech a ohýbal tóny jako kouzelník ze země Oz. Kapela střídala typické deltské blues s řízným boogie a až hardrockovou jízdou, kde se potkávali Led Zeppelin s americkými ZZ Top.

Erikův bluesový parník zkrátka řezal deltu MIssissippi sem a tam, jako by měl raketový pohon. A zastavil se až po naprosto strhující verzi Roadhouse Blues od The Doors, kdy kytarista opepřil svou kvílející resofonku ještě kvákadlem.

Dvě hodiny strhující show. Naprostá nirvana. Lepší, než ta s velkým N.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.