Zeman plánuje založit novou stranu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zeman plánuje založit novou stranu

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Aha! – Martin Pekárek)

5:00 – Expremiér Miloš Zeman (64) minulý týden řekl, že uvažuje o návratu do politiky – chtěl by založit novou Stranu práv občanů. Jenže... Lidé ho zpátky nechtějí! Podle průzkumu Střediska analýz a empirických výzkumů (SANEP) si jeho návrat přeje jen 21 procent dotázaných.

I když Miloš Zeman o založení nové strany přemýšlí, do Sněmovny by on sám prý nechtěl. „Budu pracovat zadarmo, stačí mi důchod 13 500 korun, já z toho vyžiju. Dělání politiky pro peníze je špatné, nebudu ji tedy dělat proto, abych bral tučné náhrady či peníze za funkci šéfa strany,“ řekl včera v Otázkách Václava Moravce.

O nezištných úmyslech bude ale asi muset lidi pořádně přesvědčit. Celých 62 procent lidí si totiž nepřeje, aby se vrátil do politiky. Opak chce jen 21 procent lidí. A Zemanovu případnou kandidaturu na post prezidenta podporuje pouze 13 procent lidí!

Zeman by se svojí novou stranou bojoval za rozšíření práv občanů, např. by posílil váhu preferenčních hlasů při volbách tak, aby o pořadí kandidátů prakticky rozhodovali voliči. Stačí podle něj, že jim strany na kandidátkách dodají čtyřicet lidí na výběr. Ostatní by ponechal na voličích. Současné politické dění Zeman jako občan považuje za »šaškárnu« a »Kocourkov«. „Dříve šlo o hodnoty, z politiky se stala džungle a boj o koryta,“ řekl Zeman.

Kritizoval i zavedení šrotovného, které je podle něj stejný nesmysl, jako kdyby on požadoval »klozetovné«, protože mu právě montují nový, rozhodně ekologičtější záchod.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.