Jan Čipera (22) - Brutálnímu vrahovi zmírnili trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jan Čipera (22) - Brutálnímu vrahovi zmírnili trest!

Jan Čipera
Jan Čipera (Aha! – Dan Černovský)

PRAHA – Pražský Vrchní soud včera řešil případ vraha Jana Čipery (22), který se odvolal proti rozsudku Krajského soudu v Ústí nad Labem. Ten mu za loňskou brutální vraždu bývalé přítelkyně Romany Schuppanové (†20) vyměřil trest 15 let vězení se zvýšenou ostrahou.

Pražský Vrchní soud včera řešil případ vraha Jana Čipery (22), který se odvolal proti rozsudku Krajského soudu v Ústí nad Labem. Ten mu za loňskou brutální vraždu bývalé přítelkyně Romany Schuppanové (†20) vyměřil trest 15 let vězení se zvýšenou ostrahou. Vrchní soud nakonec trest o rok zmírnil!

Snížení trestu soudkyně Jaroslava Maternová odůvodnila tím, že Čipera si už z dřívějška odpykává roční trest, a kdyby trest nesnížila, byl by trest vyměřený Krajským soudem v Ústí nad Labem nakonec v souhrnné délce 16 let, tedy výjimečný. Pro ten však není z hlediska skutkové podstaty opodstatnění.

Čipera, který Romanu surově ubodal 38 ranami, u soudu sice vystupoval kajícně, jeho lítost mu ale nikdo nevěřil. „Svého jednání upřímně lituji, spáchal jsem hrůzný čin. Ale já se necítím jako vrah, já se cítím jako normální člověk,“ řekl u soudu Čipera a všechny přítomné tím šokoval. Rodiče Romany vše nesli těžce. „Lituje jen sám sebe. Nevěříme mu ani slovo,“ řekla Romanina maminka Květa Šekmarová, kterou čeká stěhování do nového bytu, kde jim dceru už nic nebude připomínat.

Kliknutím zvětšete

12.8.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.