Uprchlý podnikatel Pitr a jeho sídlo za 100 milionů kousek za Prahou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Uprchlý podnikatel Pitr a jeho sídlo za 100 milionů kousek za Prahou

 (Aha! – Martin Přibyl, Martin Pekárek)

JESENICE – Uprchlý podnikatel Tomáš Pitr (37) stále uniká spravedlnosti. V červnu 2006 byl sice odsouzen k pěti letům odnětí svobody za rozsáhlé daňové podvody, ale k výkonu trestu nikdy nenastoupil.

Sousedi tvrdí: Slavil tady i Vánoce!

V poslední době se vyrojily zprávy, že hledaný podnikatel si jezdí ze Švýcarska vyřizovat do Čech své soukromé záležitosti. Místo, kde by tak mohl být spatřen, je i kousek za Prahou, v pětitisícové Jesenici.

Tam si před sedmi lety začal budovat luxusní sídlo za sto milionů. „Nejdříve to obehnali zdí, aby nikdo neviděl, co tam vlastně staví,“ vypráví jeden z místních, který má Pitrovu rezidenci pár desítek metrů od svého domu. „Podívejte, jak má špatně udělanou střechu,“ upozorňuje na fakt, že se na ní nedrží sníh a je špatně odizolovaná. A kde se nachází pán domu? „Pitr se tady neukáže,“ myslí si.

Jiný názor má ale na Pitrův občasný pobyt v Jesenici jiná sousedka. „Říká se, že tady slavil letošní Vánoce, v baráku se svítí každý večer, takže tam někdo určitě bydlí.“ To samé tvrdí i další žena, která bydlí od Pitrovy vily jen kousek.

Že někdo v domě pravidelně je, dokládají i vyjeté koleje ve sněhu – a to jak k domku pro ostrahu, tak i do hlavní garáže. „V baráku bydlí jeho manželka s dítětem. Vedoucí jeho ochranky pak vozí i jejich dítě do školy,“ rozpovídá se Pitrův soused. Spekulací o občasném Pitrově pobytu v Česku je víc než dost. Podle některých zdrojů je tu Pitr takřka pečený vařený. Ale policie ho zatím nevypátrala...

Pitrovo sídlo připomíná spíše novodobý zámek, různé věžičky, součástí je i krytý bazén a domek pro ostrahu. Jen zahrada působí trochu zanedbaným dojmem. „Jednou za rok to poseká ochranka, ale jinak nic,“ popisuje Pitrova sousedka. Téměř celý areál je obehnaný vysokou zdí a pod bedlivým dozorem několika kamer, zkrátka střežené sídlo se vším všudy.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kdo je Tomáš Pitr (*1971)

  • Podnikatel v potravinářském průmyslu byl spolumajitelem několika desítek firem s ročním obratem přes 20 miliard korun, vlastnil výrobce olejů Setuzu, konzervárnu Seliko, Balírny Marila a další firmy.
  • Byl přítelem zavražděného krále posvětí Františka Mrázka.
  • Pojí ho přátelské i obchodní vazby i s uprchlým miliardářem Radovanem Krejčířem.
  • Po Krejčířově útěku na Seychelské ostrovy byl Pitr mezi prvními, kdo jej navštívil a označil za oběť policejní manipulace.
  • V červnu 2006 byl odsouzen na pět let odnětí svobody za rozsáhlé daňové podvody.
  • Do vězení nikdy nenastoupil, momentálně má údajně pobývat se Švýcarsku.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.