Servalí čtyřčata - Máma je opustila... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Servalí čtyřčata - Máma je opustila...

Teplo mámina kožíšku malým servalům nahrazuje elektricky vyhřívaná dečka.
Teplo mámina kožíšku malým servalům nahrazuje elektricky vyhřívaná dečka. (pro Aha! – Jana Myslivečková)

DVŮR KRÁLOVÉ – Radost, ale ještě větší starost mají ošetřovatelé servalů v zoo ve Dvoře Králové. Samice Hýta (12), která už porodila přes 30 mláďat, přivedla v neděli na svět další čtyři potomky. Poprvé se ale o ně odmítla starat. Péče o ně se tedy ujala ošetřovatelka Jana Králová.

Radost, ale ještě větší starost mají ošetřovatelé servalů v zoo ve Dvoře Králové. Samice Hýta (12), která už porodila přes 30 mláďat, přivedla v neděli na svět další čtyři potomky. Poprvé se ale o ně odmítla starat. Péče o ně se tedy ujala ošetřovatelka Jana Králová.

„Hýta vždy byla vzorná máma. Není už ale nejmladší a letos na jaře měla také čtyři mláďata. Teď zřejmě vycítila, že jí už na krmení a odchov nebudou stačit síly,“ vysvětluje změnu v Hýtině chování mluvčí zoo Jana Myslivečková. Ošetřovatelka nyní čtyřčata, dva kluky a dvě holky, každé čtyři hodiny ve dne i v noci krmí směsí mléka Tatra, žloutku a koňského séra. Po jídle jim náhradní máma masíruje bříška, aby se serválci vyprázdnili.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.