Kolaps pražské dopravy - HOP! A metro stálo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Kolaps pražské dopravy - HOP! A metro stálo!

PRAHA – Nejelo metro! Zmatek v pražské hromadné dopravě způsobil včera po osmé hodině ranní sebevrah (†39), který se ve stanici Muzeum na trase C vrhl pod přijíždějící soupravu. Z nástupiště u druhé koleje ve směru Háje skočil rovnou pod kola právě přijíždějící vlakové soupravy a zůstal zaklíněn pod třetím vagonem. Nehodu nepřežil.

„Muž utrpěl devastující poranění neslučitelná se životem. Přivolaný lékař již mohl pouze provést ohledání těla zemřelého,“ řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Sebevrazi skáčou pod metro, protože jde o dostupné místo, které zaručuje téměř jistou smrt. Pod koly metra umírají v průměru 4 lidi ročně. V roce 2006 to bylo ale sedm lidí, loni spadlo nebo skočilo pod metro celkem sedm lidí (pět mužů, dvě ženy), čtyři muži nepřežili. Letos od ledna do včerejška skončilo pod soupravou metra pět mužů. Tři zahynuli.

Sebevrazi, kteří se vrhají pod kola vlaků či metra, vystavují své příbuzné velkému riziku, že budou muset zaplatit škody vzniklé zejména zpožděním. „Možnost existuje, ale zatím nevím o případu, kdy by dopravní podnik něco takového udělal. Je to velmi citlivá záležitost,“ řekl Aha! mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený. Podle něj je i v případě metra složité škody vyčíslit. „Naopak se stává, že po nás chtějí náhradu škody cestující, kterým kvůli takovému zpoždění ujede jiný spoj nebo uletí letadlo,“ dodal Pečený.

V Praze je to během tří dnů druhá tragédie v metru. V sobotu odpoledne pod soupravu skočil muž (†28) ve stanici Flora na trase A. Ani jeho lékaři nezachránili.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.