Tragický víkend: 11 mrtvých! Na řidiče číhala smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragický víkend: 11 mrtvých! Na řidiče číhala smrt!

Tragická nehoda zablokovala dálnici D5 na 7 hodin.
Tragická nehoda zablokovala dálnici D5 na 7 hodin.

ČR – Poslední prázdninový víkend se nesl ve znamení několika tragických nehod. Na českých silnicích zahynulo nejméně 11 lidí. Nepomohly ani zesílené dopravní hlídky a kontroly policistů, ti trestali především rychlou jízdu.


Pár desítek metrů od domova havaroval v sobotu u Nejdku na Karlovarsku Renault 19. Jelo v něm sedm lidí ve věku od 10 do 39 let. Muž, který auto řídil, jel příliš rychle. „Na přehledném úseku staré chodovské silnice vyjel mimo zvýšenou vozovku,“ uvedla policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Když se pokusil dostat auto zpět na silnici, dostal smyk, vjel do protisměru a pak narazil do stromu. Řidič (†39) a dva kluci (†15, †17) zemřeli na místě. Záchranka do nemocnice odvezla další čtyři těžce poraněné cestující. Žena (†38) na následky zranění později zemřela, dvě dívky (10 a 16) a chlapec (17) jsou ve vážném stavu.

Rozsáhlá nehoda zablokovala ze soboty na neděli téměř na sedm hodin průjezd dálnicí z Rozvadova na Plzeň. Na 89. kilometru se srazila čtyři auta a motocykl. Zraněno bylo pět lidí. „Dva převezl s těžkými zraněními vrtulník do Fakultní nemocnice v Plzni. Další tři zranění byli převezeni sanitními vozy na chirurgii a stomatochirurgii. Jednalo se o poranění hrudníku, pánve a hlavy,“ uvedla mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková.

Vážně vypadající nehoda se stala v neděli odpoledne na Strakonické ulici směrem do Prahy. Osobní auto zde ve velké rychlosti narazilo do mostního pilíře. Auto řídila matka, která vezla své dva syny (10 a 15). Jeden z nich zůstal zaklíněný ve voze a museli ho vystříhávat hasiči. Se zlomenou nohou byl starší převezen do nemocnice, pro mladšího přiletěl vrtulník. Matka vyvázla jen s modřinami. Na místě se vytvořila několikakilometrová kolona.


Autor: (mc, red)
Foto pro Aha! – HZS Plzeňského kraje

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.