Jakub Šimánek (†9): Znásilnil ho a zavraždil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jakub Šimánek (†9): Znásilnil ho a zavraždil!

Jakub Šimánek
Jakub Šimánek

HAVL. BROD – Smutek. Zklamání. Slzy. Havlíčkův Brod včera přestal doufat. Potvrdily se nejčernější obavy – pohřešovaný Jakub Šimánek (†9), jehož usměvavou tvářičku znala z policejních fotek celá republika, byl nalezen zavražděný a znásilněný!


Udělal to slovenský dělník (43)

HAVL. BROD – Smutek. Zklamání. Slzy. Havlíčkův Brod včera přestal doufat. Potvrdily se nejčernější obavy – pohřešovaný Jakub Šimánek (†9), jehož usměvavou tvářičku znala z policejních fotek celá republika, byl nalezen zavražděný a znásilněný!

Chlapcovo tělíčko leželo necelého půl kilometru od Havlíčkova Brodu ve směru na Lipnici nad Sázavou. Kousek od pole, v mlází. Vrah ho jen ledabyle zaházel listím. Na místo dovedl policii nakonec sám pachatel.

Policie se na hrůznou stopu dostala při výslechu podezřelého muže, kterého si vytipovala už dříve. Zadržela ho nedaleko obce Ratboř u Kolína. Muž (43) ze Slovenska, který v Havlíčkově Brodě pracoval jako dělník a bydlel tu na ubytovně, se vyšetřovatelům prořekl a přivedl je až k mrtvému Jakubovi. „Původně jsme ho chtěli obvinit ze zbavení osobní svobody a z únosu, ale ve světle nových důkazů jsme obvinění překvalifikovali na znásilnění a vraždu,“ uvedla tisková mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Policie navíc odkryla i další podrobnosti otřesného činu, který byl podle slov jednoho z vyšetřovatelů mnohem zrůdnější, než jak se dosud zdá. „Jakub byl mrtvý dřív, než jsme se dozvěděli o jeho zmizení. Zemřel bezprostředně poté, co zmizel z parku,“ doplnila Marková. Kliknutím zvětšeteRodiče malého Jakuba jsou zdrceni. „Jeho máma se zhroutila, není vůbec schopná mluvit,“ řekl otec Hynek Blaško. „Já sám bych mu vytrhl srdce z těla. Škoda že u nás byl zrušen trest smrti,“ řekl zdrcený Blaško.

Kliknutím zvětšeteJakub Šimánek zmizel odpoledne 4. května, kdy si z domova odešel hrát za kamarády. Naposledy ho viděli v parku, kde se měl údajně bavit s mužem v brýlích a fotoaparátem na krku. Policie dokonce sestavila podobiznu tohoto muže. „Obviněný muž je částečně podobný vyobrazení. Ale nedá se říct, že bychom ho našli přesně podle identikitu,“ prozradila policejní mluvčí.

Původní stopa vedla k Němci Thomasi Schwingovi, který byl velmi podobný muži na podobizně a navíc měl na kontě už obvinění z pohlavního obtěžování nezletilých. Kliknutím zvětšeteSchwing měl ale na den Jakubova zmizení neotřesitelné alibi, a proto museli kriminalisté prověřit další možné verze. Mimo jiné třeba možný únos a vydírání spojené s postavením Jakubova otce v NATO.

Do pátrací akce nasadila havlíčkobrodská police všechny síly, které měla k dispozici. Pomáhaly dokonce i speciální oddíly potápěčů, které pročesávaly dno řeky Sázavy a blízkých rybníků. Po několika dnech neúspěšného pátrání převzala případ policie z Hradce Králové.


Autor: (maj)
Foto pro Aha! – Stanislav Beránek, ara, tn.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.