Hromadná havárie: Kdo zaplatí škody? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Hromadná havárie: Kdo zaplatí škody?

Jen na této slisované octavii je škoda za statisíce korun.
Jen na této slisované octavii je škoda za statisíce korun.

PRAHA – Zkažené Velikonoce má většina řidičů, kteří se zapletli do největší havárie všech dob na dálnici D1. Dva velmi těžce zranění cizinci jsou stále ve vážném stavu.


Ti, co vyvázli bez zranění, nebudou určitě alespoň nějakou dobu moci používat vůz a finančně na nehodu doplatí.

Zraněno bylo celkem 30 lidí, z toho šest těžce. Lékaři brněnské nemocnice stále bojují o život dvou mužů s nejtěžším zraněním, Němce (53) a Slováka (58). Ostatní jsou po operacích mimo ohrožení života. Ti, co zraněni nebyli, na tom také nejsou nejlépe. Největší štěstí mají podle mluvčího České pojišťovny Václava Bálka řidiči, kteří mají havarijní pojištění a nehodu nezavinili. „Mohou si hned domluvit opravu, a pokud se prokáže, že nebyli viníky, z povinného ručení viníka se vše vyrovná. Nepřijdou ani o slevový bonus na povinném ručení,“ říká Bálek.

Všichni ostatní jsou na tom podstatně hůře. Vyšetřování podobných nehod trvá déle než u běžné bouračky. Ponaučení si však z nehody nevzali řidiči ani včera. Odpoledne se třeba na 44. km D 1 ve směru na Brno na mokré vozovce převrátilo auto na bok.

Kliknutím zvětšeteVarování: Tahle hrůza se může opakovat!

● Českem se přehnala vichřice!
● Vichr fičel rychlostí 110 km/h
● Velikonoce budou na sněhu

PRAHA (kot) – Ne, to zatracené počasí nás prostě nenechá vydechnout ani o Velikonocích. Poté, kdy hustá vánice ve čtvrtek způsobila nejhorší nehodu v naší historii a na dálnici D1 uvěznila na dvacet tisíc lidí, včera pro změnu udeřila vichřice! Na horách dosáhla rychlosti až 110 km/h.

I včera u nás vydatně sněžilo, což opět komplikovalo situaci řidičům. A sněžit bude i po celý víkend! Obavy, aby se dramatické chvíle na dálnici neopakovaly, jsou tak stále na místě! Experti se navíc shodují, že o velikonočních svátcích se každoročně počet bouraček zvyšuje. Loni na Velikonoční pondělí na silnicích zemřelo pět lidí. Padající sníh potěší alespoň lyžaře. Jen během čtvrtka totiž napadlo na některých místech i 40 centimetrů sněhu. Na horách tak budou ideální lyžařské podmínky, dokonce lepší než o vánočních svátcích.


Autor: (gru, rc)
Foto Aerodata

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.