Zbabělý šofér u Bakova: Nechal ho umírat na silnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zbabělý šofér u Bakova: Nechal ho umírat na silnici!

Teprve třicetiletý muž svou opileckou jízdou smrtelně zranil motorkáře a od nehody se snažil ujet.
Teprve třicetiletý muž svou opileckou jízdou smrtelně zranil motorkáře a od nehody se snažil ujet. (Foto Aktu.cz)

Jako zbabělá hyena se zachoval opilý řidič (30), který srazil a
smrtelně zranil motorkáře (49) u Dalešic. Umírajícího muže nechal na silnici a ujel!

K tragédii došlo v sobotu okolo půl deváté večer poblíž Dalešic. Vozidla se údajně střetla v momentu, kdy šofér v nepřiměřené rychlosti předjížděl motorku. „Po střetu s motocyklem z místa nehody ujel,“ potvrdila Aha! policistka Jana Dětská. Na místo nehody brzy dorazili i záchranáři, motorkář (†49) ale svým zranění podlehl. Bezohledný řidič osobního automobilu ale dlouho neunikal. Policisté ho dostihli ve zhruba pět kilometrů vzdáleném Bakově nad Jizerou. „Provedená dechová zkouška u tohoto řidiče byla pozitivní,“ dodala mluvčí. Podle serveru Aktu.cz nadýchal řidič téměř 1,7 promile. Za svůj čin tak může vyfasovat až dvanáctiletý trest vězení.

Ze silného stroje se během pár vteřin stal smutný důkaz o smrti motorkáře a předmět doličný.

Bouralo se i jinde

víkend začal v Jihomoravském kraji, kde sobotu nad ránem motorkářka narazila do auta. Bohužel přes snahu záchranářů nehodu nepřežila,“ uvedla jejich mluvčí Michaela Bothová. Další motorka bourala ve stejný den před Dobříší. „Mladý muž tady narazil ve vysoké rychlosti do svodidel, přes i se spolujezdcem přeletěl,“ řekla policistka Jana Dětská. Pro jednoho přiletěl vrtulník, druhého transportovala sanitka. Oba naštěstí vyvázli bez ohrožení života. Tolik štěstí neměl motorkář (†47), který zemřel v sobotu po převozu do nemocnice po nehodě na Českokrumlovsku. Stal se letošní devatenáctou obětí dopravní nehody v Jihočeském kraji a třetím mrtvým motocyklistou. „Čelně se střetl s osobním autem,“ upřesnila policistka Štěpánka Uhlířová.

Víte, že...

...podle statistik jen loni zahynulo na silnicích 64 motorkářů, dalších 418 bylo těžce zraněno? Zavinili celkem 58 procent nehod.

Místo nehody připomínají už jen stopy po vyšetřování, opilý řidič osobáku byl naštěstí zadržen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.