Známý gynekolog (†59) z Frýdku-Místku spáchal sebevraždu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Známý gynekolog (†59) z Frýdku-Místku spáchal sebevraždu...

Gynekolog během cesty kolem dorazil i na severní pól, kde se vykoupal.
Gynekolog během cesty kolem dorazil i na severní pól, kde se vykoupal. (Foto Aha! – Karel Janeček, archiv lékaře)

Stovky dětí mu vděčí za život, jemu ale nikdo pomoci nedokázal. Uznávaný gynekolog a porodník Aleš B. (†59) z Frýdku-Místku, který také působil jako expediční lékař, spáchal před dvěma týdny sebevraždu. Důvodem byla podle jeho známých krutá diagnóza.

„Přečetla jsem si nekrolog pana doktora, před sedmi měsíci pomohl na svět mé dceři. Spáchal sebevraždu před pár dny. Je zvláštní, že lidem, kteří pomáhají celý život jiným, často nikdo pomoci nedokáže,“ napsala na Twitter jedna z maminek, které prošly ordinací Aleše B.

Velké vzpomínání

Na oblíbeného lékaře, který působil ve Frýdku-Místku a Šenově, nyní na sociálních sítích vzpomíná celá řada pacientek. Aleš. B. byl totiž skvělý a velmi vyhledávaný odborník. „Moc smutné, upřímnou soustrast jeho rodině, zachránil mi dvojčata, byl mladý,“ napsala jedna z jeho klientek. „Neznala jsem lepšího člověka a lékaře. Teď už ho nic trápit nebude...,“ dodala další.

Ordinace v Šenově, kde lékař pracoval.

Patnáct let

Podle informací Aha! spáchal lékař sebevraždu 10. května a pro svůj odchod ze světa si zvolil skok z okna. Záchranáři se ho na místě ještě snažili oživit, bohužel už mu pomoci nedokázali.

Podle lidí z lékařova okolí je za tragédií vážná nemoc. „Patnáct roků bojoval s rakovinou. Teď mu prý dávali půl roku života,“ vysvětlil jeden z uživatelů na Twitteru. Lékař pravděpodobně věděl, co ho čeká, a chtěl o svém životě rozhodnout sám. Jeho nejbližší se s ním rozloučili v pondělí 21. května.

Poslední přání

Aleš B. byl také vášnivý cestovatel. V mládí projel Kanadu a Spojené státy a později i Jižní Ameriku. Pak se na něj usmálo štěstí a začal jako lékař spolupracovat s cestovní kanceláři a jezdil s klienty kolem světa. „Před svým dobrovolným odchodem si tak ještě stihl splnit životní sen,“ prozradil jeden z jeho známých na Twitteru. Lékař se mimo jiné také dostal i na severní pól, kde se koupal v ledové vodě.

Další lékař se oběsil

Tragédie, jejíž obětí se stal lékař, se před časem stala i v Šenově u Ostravy. Podle informací Aha! se tam oběsil praktický lékař J. M. (†63). „Pan doktor už neordinuje, protože není mezi námi,“ potvrdila pracovnice místního lékařského centra. „Ano, opravdu tato situace nastala,“ potvrdil informaci starosta obce Jan Blažek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.