Pavel Jasanský (†49): Mistra světa ve střelbě našli mrtvého | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pavel Jasanský (†49): Mistra světa ve střelbě našli mrtvého

Pavel Jasanský
Pavel Jasanský (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Vybojoval zlatou medaili v praktické střelbě při mistrovství světa na Filipínách. To bylo před devatenácti lety. Teď je Pavel Jasanský (†49) mrtvý. Jeho tělo leželo na silnici k zahrádkářské kolonii u Příchovic na Plzeňsku.

Místní se nejdříve vyděsili, že mistra světa někdo ze světa zprovodil. „Kamarád šel kolem a viděl jeho tělo ležet bez bot. Mysleli jsme, že ho někdo zabil a vyhodil z auta,“ řekl Lukáš Karel. Jenže pitva cizí zavinění vyloučila. „Muž zemřel ze zdravotních příčin,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.
Poslední dny života neměl hezké, podle informací Aha! měl Jasanský zemřít na plicní embolii. „Žil s přítelkyní a ta ho vyhodila. Neměl kam jít. Asi spal v autě, udělalo se mu zle, šel ven a zemřel,“ řekl Jasanského kamarád.

Na této asfaltové silnici našli mrtvého Pavla Jasanského.


Měl problém se zákonem

Před devíti lety Jasanský na louce za domem v Plzni-Roudná, kde tehdy bydlel, odpálil podomácku vyrobenou pyrotechniku. Výbuch ho zranil na noze a ruce, kam se mu zapíchaly střepiny z bomby. Policisté museli evakuovat nájemníky domu. Uvnitř našli součástky k výrobě výbušnin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.