Píchla ošetřovatelka Lenka W. (21) ženě vzduch do žíly? Znalci: Věděla, co dělá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Píchla ošetřovatelka Lenka W. (21) ženě vzduch do žíly? Znalci: Věděla, co dělá

Lenka W. je v péči psychiatrů.
Lenka W. je v péči psychiatrů. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Měla píchnout pacientce (†88) v nemocnici v Mladé Boleslavi vzduch do žíly. „Omlouvám se, chtěla jsem jí jen pomoci!“ napsala ošetřovatelka Lenka W. (21) v SMS milenci. Policistům se přiznala, že chtěla ženu zabít, u soudu pak otočila. Kdy tedy lhala? To měli včera rozlousknout znalci.

Posuzování měli těžké, seniorka totiž trpěla řadou vážných problémů, v těle se jí rozvinula sepse. „V srdci byly nalezeny dvě menší bublinky plynu. Ten ale mohl vzniknout i činností bakterií,“ uvedla soudní lékařka Alena Cypriánová. Proti matce čtyřletého syna ale stále svědčí její výpověď na policii i SMS, které poslala jednomu ze svých milenců.

„Nikomu to neříkej, jinak mám basu jistou. Omlouvám se, chtěla jsem jí jen pomoci,“ napsala mu.

Žena trpí psychickými problémy, a tak její stav museli zhodnotit znalci z oborů psychiatrie a psychologie. „ Věděla, co dělá. Její přiznání má znaky věrohodnosti, jsou tam odkazy na provedení skutku, které u smyšlených obvykle chybí,“ prohlásili u soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.