Rady bylinkářky proti nachlazení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rady bylinkářky proti nachlazení

Extrakt ze semen grepu působí až proti osmi stovkám kmenů bakterií a virů, proti stovce kmenů plísní a parazitům
Extrakt ze semen grepu působí až proti osmi stovkám kmenů bakterií a virů, proti stovce kmenů plísní a parazitům (SHUTTERSTOCK.COM)

Při propuknutí nemoci je potřeba umět rozlišit, zda organismus trápí viry, nebo bakterie. Od toho se pak odvíjí celá léčba. Mezi virová onemocnění patří chřipka nebo rýma, mezi bakteriální zase angína. Naštěstí existuje celá řada bylin, které si dokážou poradit jak s viry, tak s bakteriemi.

Grapefruitová tinktura nebo olej
Extrakt ze semen grepu působí až proti osmi stovkám kmenů bakterií a virů, proti stovce kmenů plísní a parazitům. „Grapefruit díky obsahu bioflavonoidů čistí organismus a posiluje imunitu. Tím napomáhá v prevenci proti nachlazení, infekcím i zápalům. Grepový olej je dobrým pomocníkem při infekcích dutin, nosohltanu, průdušek, uší, ale i močových cest. Doporučuji ho též k léčbě oparů, ekzémů, kožních mykóz a lupénky,“ radí bylinkářka Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje.

Lichořeřišnice
Bylinka působí výrazně antibioticky a likviduje široké spektrum bakterií. Působí zejména na streptokoky, stafylokoky, escherichia coli nebo salmonely. „Osvědčila se při infekcích močových cest, pomáhá ale i v oblasti onemocnění cest dýchacích, při bolesti v krku i se zánětem nosohltanu,“ říká bylinkářka.

TIP bylinkářky Jarmily Podhorné
Pro celkové posílení imunity je vhodné zkombinovat vlastnosti několika bylin. Osvědčila se zejména kombinace tinktur z eleuterokoku, lichořeřišnice, grepu, černého rybízu, vrby a ořešáku královského. Tato kúra je prospěšná obzvláště v obdobích nejrůznějších viróz

A 2 tipy Aha!

TIP Aha! č. 1
Vytvořte si ochranný štít v boji proti nemocem se ženšenovým čajem Kombe. Vědecké studie prokázaly, že ženšen reguluje imunitní systém a zabraňuje tak rozmnožování virové infekce a bakterií. Díky snížení oxidačního stresu vás ženšen obsažený v čaji rozzáří a nabije životní energií, odstraní únavu a zlepší mentální funkce.

TIP Aha! č. 2
Také minerální voda Vincentka je vhodným pomocníkem při mnoha nemocech. „Svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Pitné a inhalační kúry se doporučují při onemocněních dýchacích cest a plic, hlasivek, při vředové chorobě žaludku, dvanácterníku, při nemocech jater, cukrovce a chronickém zánětu slinivky. Hodí se i ke kloktání a prolévání nosu. Je vhodná pro děti i těhotné ženy,“ vypočítává ředitelka MUDr. Jana Rydlová z dětských léčeben Lázní Luhačovice a dodává: „U dětí preventivně působí proti rozvoji recidivujících zánětů nosní sliznice, průdušek a plic.“

Vincentka

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.