Protest proti Uberu. Taxikáři hrozí magistrátu: Zablokujeme pražské ulice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Protest proti Uberu. Taxikáři hrozí magistrátu: Zablokujeme pražské ulice!

Policie kontroluje protestující taxikáře.
Policie kontroluje protestující taxikáře.  (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Zablokujeme ulice Prahy! Tak hrozí magistrátu taxikáři, kteří se bouří proti společnosti Uber. Primátorka řidiče odpálkovala s tím, že situaci nebude řešit pod hrozbou stávek.

Taxikáři plánují blokovat silnice na začátku příštího týdne. Přesný den ani místo ale prozradit nechtějí. „Ve hře jsou nyní tři varianty, mezi kterými se budeme rozhodovat o tom, jak protest bude vypadat,“ řekl David Bednář, mluvčí Sdružení českých taxikářů.
Co na to magistrát? „Jsem připravena sejít se se zástupci taxikářů, ale určitě ne pod nějakými ultimáty nebo hrozbami stávek,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Tak stávkovali taxikáři v pondělí před pražským letištěm.

Proč protestují?

Spory taxikářů s Uberem trvají více než rok a nyní se dvakrát krátce po sobě vyhrotily u Letiště Václava Havla v Ruzyni. Řidiči taxi se snaží vyjednat, aby měl konkurenční podnik stejné podmínky a povinnosti, jako mají oni. K těm patří například taxikářská koncese, auto evidované jako vozidlo taxislužby či taxametr.

Přečtěte si
-bello-
23. 9. 2017 • 22:31

Samozřejmě, že mají pravdu .Ještě by bylo k dobru věci, kdyby všichni, co mají v baráku airbnb taky povstali a šli na Magistrát !!! Krnáčová je Magistrátě cizí element, navíc je úplně blbá.Kecají tam jeden přes druhého, žádnou koncepci pro uber ani airbnb nemají.Začali jednat v květnu a nikam se nedobrali ! Co tam celá ta léta dělají ?To jsme to dopracovali, na Magistrátě Slovena, na Financích se roztahoval odevšad vykopnutý Slovák Babiš a teď chce i do české vlády! Možná mu uber vozí na Čapák kunčafty a platí desátky.

rezacek
23. 9. 2017 • 19:59

Je ať protestují. Lidé je budou milovat ještě více, než dosud. Každý normální člověk má už dnes v mobilu aplikaci Uber nebo Liftago a na tyhle šmejdy z vysoka ... (víte co). I kdyby se třeba uprotestovali. Když odněkud přiletím a vidím ty ksichty stát už v příletové hale, tak ani omylem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.