2 měsíce trčí na letišti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

2 měsíce trčí na letišti!

Dvouletá holčička Mashia, nejmladší členka rodiny, s dárkem, který jí na Vánoce dal zaměstnanec letiště.
Dvouletá holčička Mashia, nejmladší členka rodiny, s dárkem, který jí na Vánoce dal zaměstnanec letiště. (Foto Profimedia.cz, Facebook)

V podobně nezáviděníhodné a patové situaci jako hrdina filmu Terminál (2004) v podání Toma Hankse (61) se ocitla osmičlenná rodina z afrického Zimbabwe. Už dva měsíce nedobrovolně trčí na letišti v Bangkoku! Do vlasti se bojí vrátit kvůli tamní nejisté politické situaci, do Thajska je nepustí a jinam kvůli chybějícím vízům nemohou...

Rodinka, v níž nejmladší dcerce jsou teprve 2 roky, přicestovala do Thajska už v květnu. Užila si tu dlouhou dovolenou, ale když se na konci října chtěla vrátit domů, v Zimbabwe to zrovna začalo vřít.

Jídlo, pohovky, dárky

Dny Roberta Mugabeho (93) coby neomezeného vládce zbídačené země se chýlily ke konci, do ulic vyjely tanky. Famílie proto ze strachu návrat odložila. Jenže zpět do Thajska už vstoupit nemohla, propadla jí totiž turistická víza. Pokusili se tedy dostat do Španělska, to jim však odmítlo udělit víza. Totéž se opakovalo v případě Dubaje.

Atak je už 2 měsíce jejich nedobrovolným domovem letiště Suvarnabhumi!

Postaráno je tu o ně dobře. Personál letiště jim začal nosit jídlo a pití, dovolil jim přespávat na pohovkách v odletové hale i používat místní umývárny. Neobyčejný příběh se v zemi mezitím rozkřikl a zaujal i obyčejné Thajce. Díky nim mohla rodinka oslavit i Vánoce, lidé totiž jejím členům, zejména těm nejmenším, nanosili na Štědrý den dárky! Nový zimbabwský prezident Emmerson Mnangagwa (75) už vyzval všechny krajany v zahraničí, že se návratu do vlasti bát nemusí. »Vězni« v Bangkoku však zatím vyčkávají...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.