Jak změnit zdravotní pojišťovnu? Čas je jen do konce září, ale novým klientem jste od ledna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak změnit zdravotní pojišťovnu? Čas je jen do konce září, ale novým klientem jste od ledna!

Kartu pojištěnce dostanete od nové pojišťovny poštou.
Kartu pojištěnce dostanete od nové pojišťovny poštou. (profimedia.cz)

Nejste spokojeni se svou zdravotní pojišťovnou? Zaujala vás nabídka konkurence? Tak právě teď máte možnost přejít k jiné. Pojišťovnu můžete změnit jednou za rok, ale vybrat si můžete ze dvou termínů. Nyní máte čas na změnu do konce září. Klientem nové pojišťovny se stanete 1. ledna 2018.

Jak na to

• Zjistěte si u svých lékařů, zda mají s pojišťovnou, ke které chcete přestoupit, uzavřenu smlouvu.

• Pro přechod k nové pojišťovně je třeba vyplnit a podepsat papírovou přihlášku. Nezapomeňte potřebné doklady: občanský průkaz, u dítěte do patnácti let rodný list, případně jiný doklad totožnosti. O registraci můžete žádat také elektronicky přímo na webu pojišťoven.

• Odhlášení od staré provádí vaše nová zdravotní pojišťovna. Ta vám zašle novou kartu pojištěnce, kterou se budete při návštěvách lékařů prokazovat.

• O změně zdravotní pojišťovny informujte při nejbližší návštěvě každého svého lékaře a zaměstnavatele do osmi dnů od změny.

Mrkněte na bonusy

Všechny pojišťovny nabízí svým klientům zajímavé bonusy. I ty mohou ovlivnit výběr nové zdravotní pojišťovny. Pokud například často cestujete, vybírejte pojišťovnu, která nabízí kvalitní cestovní a úrazové pojištění.

Pokud vykonáváte fyzicky náročnou práci, možná vám zase přijdou vhod relaxační programy a pokud plánujete rodinu nebo již potomky máte, soustřeďte se na různé výhody pro rodiny.

Víte, že...

...lékaři by měli mít v čekárně i na internetu informaci oznamující, se kterými pojišťovnami mají uzavřené smlouvy?

Jde to přes web nebo chytrý telefon

Nechce se vám do fronty na pobočku nové pojišťovny? Přihlášení můžete provést z domova prostřednictvím webových stránek pojišťovny. Máte chytrý telefon? Pak je přechod ke konkurenci také hračka.

Zájemci mohou zvolit online přihlášku, vyplní formulář a podpis doplní skrze mobilní rozhraní. „Na telefonu je třeba mít nainstalovanou aktuální verzi internetového prohlížeče a aktivní připojení k internetu. K podpisu poté slouží dotykový displej telefonu,“ uvádí generální ředitel ZP MV ČR David Kostka. Po odeslání přihlášky se už klient o více nestará, počká, až obdrží nový Evropský průkaz zdravotního pojištění (kartičku pojištěnce).



Přečtěte si
lalia
23. 9. 2017 • 14:28

Polovina zdr.pojištoven by stačila a bylo by víc peněz na léky.A na všechno.Proč musíme živit tolik úředníků a paláců zdr.pojišťoven?Je to kvantum peněz.Zbytečně vyhozených,kdy už se konečně začne ve zdr.šetřit a ne pořád naříkat,že nejsou peníze.Kolky zase bude platit pacient?

petrlaslop@gmail.com
8. 9. 2017 • 07:55

Taky jsem doceal koukal, když jsem odešel od VZP a přešel k OZP, protože měla více výhod.. čekal jsem jako od novýho měsíce, že budu už u OZP.. ale trochu jsem koukal, že až novýho roku...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.