Hurikán Harvey má svůj symbol: Promoklého a vystrašeného pejska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hurikán Harvey má svůj symbol: Promoklého a vystrašeného pejska!

Texas se připravuje na nejničivější hurikán za posledních 10 let. Harvey může být podle předpovědí životu nebezpečný. Lidé si nakupují zásoby jídla, zabezpečují domy i lodě, kdo může odjíždí
Texas se připravuje na nejničivější hurikán za posledních 10 let. Harvey může být podle předpovědí životu nebezpečný. Lidé si nakupují zásoby jídla, zabezpečují domy i lodě, kdo může odjíždí (Reuters)

Trápení Texasanů, které jim přinesl hurikán Harvey, ještě není u konce. Živel si vyžádal už dva mrtvé, čekají se obrovské záplavy, ale lidé si už našli symbol, který je všechny spojuje. Je to pejsek připoutaný ke sloupu a třesoucí se strachem, kterého zachránil kolemjdoucí fotograf.

Pejska nechali jeho páníčci na pospas přivázaného řetězem k telefonnímu sloupu ve městě Victoria. Byl strachy bez sebe, protože díky vydatnému dešti okolo něj všude stoupala voda. Naštěstí si ho všiml muž, který fotil škody v okolí, pejska odvázal a odvedl do bezpečí do zvířecího útulku. „Lidi, kteří takto nechají napospas své zvíře, bez milosti zatkneme,“ naštval se šerif Stephen Carlisle.

Na 300 000 lidí se ocitlo bez elektřiny, tisíce rodin přišlo o své domovy. Navíc je třeba obávat se aligátorů, které velká voda vyplavuje z jejich přirozeného prostředí.
Texaský guvernér Abbott oznámil, že ve městech Houston a Corpus Christi dosud zaznamenali až 50 centimetrů srážek na metr čtvereční. Do poloviny příštího týdne, kdy bouře podle předpovědi ustane, by mohl spadnout až jeden 100 centimetrů srážek.

Dvě oběti
Hurikán si vyžádal nejméně dvě oběti a 14 osob bylo zraněno. Jedna žena zemřela v okrese Harris, když velká voda zaplavila její auto. Další obětí se stal muž v Aransasu, který během bouře zemřel při požáru ve svém domě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.