50 milionová vila exministra už zve k nastěhování: Žák, pán Závisti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

50 milionová vila exministra už zve k nastěhování: Žák, pán Závisti!

Exministru dopravy Zdeňek Žák (49, SPOZ)
Exministru dopravy Zdeňek Žák (49, SPOZ) (Foto Aha!– David Malík, Martin Sekanina)

Snad jen anglický trávník chybí k naprosté dokonalosti. Dvoupatrová, bohatě prosklená vila v lokalitě Závist na pražské Zbraslavi, která »pane« říká exministru dopravy Zdeňku Žákovi (49, SPOZ), je podle fotografií  Aha! připravena k nastěhování. 

Jenže exministr Žák se za hezký dům s výhledem do údolí Vltavy nejspíše stydí. Deníku Aha! se nechtěl ani svěřit s tím, zda v něm už bydlí, případně, jak vychází se sousedy. Na opakované dotazy totiž nereagoval. Přitom vysvětlení by bylo namístě. Podle oslovených makléřů totiž může taková stavba v této lokalitě vyjít až na 50 milionů korun.

Luxus za jaký výdělek?
„Předpokládám, že i interiér bude specifický a naprosto nadstandardní. Cena nemovitosti po dokončení se bude pohybovat v opravdu vysokých částkách,“ řekla Aha! před časem Naďa Janská z M&M Reality. Jenže takové peníze mohl za své krátké angažmá v úřednické vládě – a předtím coby šéfinspektor drah – vydělat jen stěží. V létě 2013 tvrdil, že mu na účtech leží několik milionů. „Přibližně osm,“ řekl tehdy.

Kšefty s Kočicou
Výměra Žákovy parcely přesahuje šest tisíc metrů čtverečních. V minulosti byl jejím spoluvlastníkem také Pavel Kočica, jehož Žák dosadil jako ministr do čela Ředitelství silnic a dálnic. Původně si Žák pořídil jen část pozemku o rozloze přes 12 tisíc metrů čtverečních za 1,2 milionu korun. To v době, kdy působil jako drážní šéfinspektor. Později odkoupil i Kočicův podíl, celkem za parcely v úchvatné lokalitě zaplatil skoro šest milionů.

Umí šetřit
Mohl skvělého bydla dosáhnout svou šetrností? Už několikrát dokázal, že z cizího krev neteče. Například v roce 2014 se místo platné jízdenky Žák v 1. třídě pendolina prokazoval neplatnou průkazkou kontrolora. Za pouhé tři měsíce po odchodu z funkce ministra pak ještě stihl s řidičem najezdit s vládní limuzínou neuvěřitelných 25 tisíc kilometrů.



Přečtěte si
lalia
22. 8. 2017 • 18:57

Takových jako je on je celá řada a hodně dlouhá.Kde na to vzali?Doložit!Takový zákon by měl být!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.