Ministr dopravy šetří: Sebereme studentům slevy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ministr dopravy šetří: Sebereme studentům slevy!

Ministr dopravy Zbyněk Stanjura
Ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ČTK)

Jako by jim hned několik volebních porážek nestačilo! Pravicová vláda vymyslela, jak naštvat tentokrát voliče, kteří mají studující potomky. Ministr dopravy Zbyněk Stanjura (49, ODS) přišel s návrhem, že po zrušení zlevněných jízdenek pro seniory přestane dotovat i studentské slevy ve vlacích a autobusech.

Podle Stanjury bude jen na dopravcích, zda mladým lidem nabídnou levnější jízdenky, nebo ne. Změny plánuje už od července. Radikální novinku má přinést nová vyhláška.

Nyní musí dopravci slevit čtvrtinu z plné ceny. „Chápu, že to zasáhne nejeden rodinný rozpočet. Proto jsem zahájil jednání s Českými drahami o zachování určité formy slev pro žáky, studenty, ale i důchodce,“ snaží se Stanjura uchlácholit ty, kterých se to týká. Kupříkladu pro studenta, který cestuje mezi Prahou a Olomoucí, to může znamenat 440 Kč týdně navíc! Stát tak ale ročně ušetřit až dvě stě milionů korun.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.