Kauza Babiš a Čapí hnízdo se povleče... Poslanci žádají celý spis! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kauza Babiš a Čapí hnízdo se povleče... Poslanci žádají celý spis!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Foto: ara)

První schůzku k žádosti policie o vydání poslanců z ANO Andreje Babiše (62) a Jaroslava Faltýnka (55) mají za sebou poslanci mandátového a imunitního výboru. Prozatím si vyžádali celý policejní spis, který má dokazovat dotační podvod obou poslanců.

Vzhledem k Faltýnkově dovolené si výbor pozval jak jeho, tak i Babiše až na 30. srpna. A navíc žádá po policii obsáhlý spis, aby mohl vyslovit verdikt. Podle šéfky výboru Miroslavy Němcové (64, ODS) by se mělo i tak vše stihnout, aby Sněmovna mohla na první schůzi, která začíná 5. září, rozhodnout, jestli zbaví své kolegy imunity.


„Jsme vázáni jediným termínem, a to je termín nejbližší nadcházející schůze. Nemusí rozhodnout první den, ale v průběhu té schůze by měla Sněmovna rozhodnout,“ uvedla. Zpravodaj Stanislav Huml (62, ČSSD) se ale obává, že se nemusí podařit termín dodržet. Navíc, i kdyby byli nyní Babiš a Faltýnek vydáni, při jejich případném znovuzvolení v říjnu bude znovu rozhodovat nová Sněmovna. Policie přičítá Babišovi s Faltýnkem trestné činy, kde je sazba až 10 let.



Přečtěte si
-bello-
20. 8. 2017 • 00:17

Babiš tvrdí, že je křišťálově čistý a nic neprovedl. Tedy může o zbavení imunity požádat.Protahuje to on, aby měl ještě u lidí šanci ( no lidí, spíš hlupců).Až by byl zvolen musel by odstoupit, ale to než by bylo.. a taky kolik by činilo odstupné coby z premiérského křesla? On vlastně dostal odstupné z ministra a pak by měl i z premiéra.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.