Sobotka se opět stal šéfem ČSSD a řekl: Babiš nemá rád demokracii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sobotka se opět stal šéfem ČSSD a řekl: Babiš nemá rád demokracii!

Členové ČSSD volili šéfa a zvolili Bohuslava Sobotku.
Členové ČSSD volili šéfa a zvolili Bohuslava Sobotku. (Foto Aha! – Jakub Poláček, ČTK, ara)

Přijel, řečnil a zvítězil... Den ale nebyl pro Bohuslava Sobotku (45) jen zalitý sluncem. Na brněnském Výstaviště sice včera obhájil křeslo předsedy ČSSD se ziskem 67 % hlasů, ale v roce 2015 získal 85 procent hlasů. Utěšit ho snad mohl potlesk vestoje po jeho projevu.

Sobotka v něm 681 delegátům, kteří ovšem zrovna neluštili křížovky, nečetli časopisy nebo nehráli karty na počítači, sdělil, že strana hodlá vyhrát podzimní volby. „Chceme však jít do vlády jen tehdy, když budeme moci prosazovat program,“ řekl Sobotka s tím, že nehodlá být „fíkovým listem“. Jasně řekl, že za svého zástupce chce Milana Chovance, nikoli rebela partaje Jeronýma Tejce. „Předseda strany se musí na svého statutárního zástupce plně spolehnout,“ zdůvodnil to Sobotka.

Zůraznil také, že nepřipustí hrozící pravicovou vládu a varoval před Andrejem Babišem: „Andrej Babiš není sociálně citlivý miliardář. Je to člověk, který ve skutečnosti nemá rád demokracii. Je to člověk, který chce v naší zemi získat absolutní a nekontrolovatelnou moc. A použije k tomu všechny prostředky. Včetně neomezeného populismu.“ Babiš Sobotkovi do Brna v odezvě vzkázal, že nechápe, proč s ním tedy sedí tři roky ve vládě a že je pod vlivem lobbistů. Prvním místopředsedou se stal Milan Chovanec, volba místopředsedů skončila po uzávěrce. Audit potvrdil: Babiš na to měl!
Nikdo snad ani nic jiného nečekal! Ministr financí Andrej Babiš (ANO) včera zveřejnil závěry zpráv auditorských firem EY a PWC o svých příjmech. Obě potvrdily jeho dřívější vyjádření, že v letech 1996 až 2015 měl celkové příjmy 2,4 miliardy korun, ale upozornily, že tyto dokumenty nepředstavují audit podle mezinárodních auditorských standardů. Babiš si nechal zkontrolovat své příjmy v souvislosti s pochybnostmi, kde vzal peníze na pořízení dluhopisů svého koncernu Agrofert za 1,5 miliardy korun.



Přečtěte si
hejhej
11. 3. 2017 • 15:24

Sobotka, který zatím, co by politik , jinak nic jiného, než planě žvanit neumí neustále napadá Babiše. Takovým chování se prezentuje jenom duševní chdák, který nic neumí a nic nedokázal, ale koryto je mu nejmilejší. Před volbami sliby, po volbách nezná voliče. Neposlouchá je: lidé chtějí referendum, nechtějí v zemi muslimy a mešity, chtějí jasné vyjádření k prodeji OKD a jejich bytů , slibované zrušení církevních restitucí, na to Sobotka nereaguje. Jenom žvaní a žvaní .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.