Vyjel si na brusle, zachránil život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vyjel si na brusle, zachránil život!

Martin Baláž si jako jediný z desítek lidí všiml muže ve vodě a zachránil ho.
Martin Baláž si jako jediný z desítek lidí všiml muže ve vodě a zachránil ho. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Vyjel si zasportovat na kolečkových bruslích. Odpočinkové dopoledne se ale změnilo elitnímu policistovi Martinu Balážovi (45) ze Zlína v drama. Všiml si lidského těla v řece Dřevnici. Muži (36) zachránil život.

K události došlo ve čtvrtek, v den, kdy v Česku bylo prozatím největší teplo z celého roku. „Když jsem dojížděl k autu, tak jsem ho uviděl. Byl celý ve vodě, obličejem ke dnu,“ přiblížil. Ze břehu začal skákat k vodě i s bruslemi. Ty sundal až v polovině cesty. „Volal jsem na dvě mladé běžkyně.

Ty se spojily s linkou 112 a instruovaly, co mám dělat. Pak přiběhl ještě kluk se psem. Bez jeho pomoci bych muže nevytáhl. Měl batoh na zádech, napitý vodou. Všem bych chtěl poděkovat,“ řekl. Baláž dělal muži až do příjezdu záchranky masáž srdce. Dotyčnému se zřejmě z horka udělalo zle a skutálel se dolů. „V kritickém stavu ho přivezli na urgentní příjem,“ uvedl mluvčí záchranky Peter Olšan.

Přečtěte si
kravanebeska
24. 6. 2017 • 21:26

To je super! Sikovnej chlapik, ti ostatni samozrejme taky! 👍

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.