Sebevražedný útok v Manchesteru: Bomba vybuchla mezi dětmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sebevražedný útok v Manchesteru: Bomba vybuchla mezi dětmi!

Sebevražedný atentátník zabil na koncertu v Manchesteru desítky lidí
Sebevražedný atentátník zabil na koncertu v Manchesteru desítky lidí (Reuters)

V pondělí večer se konal v Manchesteru koncert zpěvačky Ariany Grande. V multifunkční hale se poté údajně odpálil sebevražedný útočník. Americkou zpěvačku poslouchají především děti a teenageři, útočník se tedy zaměřil na tuto věkovou kategorii. Někteří rodiče přes sociální sítě hledají své děti.

Dvaadvacet mrtvých a 59 zraněných, to si vyžádal teroristický útok, který se stal v pondělí na konci koncertu americké zpěvačky Ariany Grande. Tu poslouchají především děti a teenageři, na koncertě bylo 20 tisíc lidí a mezi nimi převážně právě děti. Grande je prý v pořádku, to potvrdil mluvčí jejího hudebního studia.

Zpěvačka, celý svět a především Británie je otřesena. Celebrity už se k útoku veřejně vyjadřují a soucítí s pozůstalými i s Arianou, která je z incidentu zničená. Regionální policie v Manchestru momentálně zjišťuje jestli sebevražedný atentátník jednal sám a nebo zda s někým spolupracoval. Zoufalí rodiče hledají své děti pomocí sociálních sítí. V multifunkční hale je totiž nemohou po výbuchu najít.

Výbuch otřásl celou budovou, když se návštěvníci koncertu hrnuli ven z haly. Lidé začali hned panikařit a utíkat z haly. Vlakové nádraží bylo po explozi uzavřeno, proto bylo účastníkům koncertu nabídnuto přespání v hotelech.

Britská policie zřídila linku +44/0161 856 9400, kam mohou volat čeští občané kvůli informacím o svých příbuzných.

Islámský stát se k útoku zatím nepřihlásil.

Více informací o dění v Manchesteru najdete ZDE!

Na videa po útoku se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.