Kauza českých Fritzlů - Znalci se shodli: Náprava zvrhlíků? Mizivá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kauza českých Fritzlů - Znalci se shodli: Náprava zvrhlíků? Mizivá!

Josef D. starší (vlevo), jeho syn Josef (uprostřed) a bratr Karel dívku loni v srpnu unesli, aby jim sloužila jako sexuální otrokyně.
Josef D. starší (vlevo), jeho syn Josef (uprostřed) a bratr Karel dívku loni v srpnu unesli, aby jim sloužila jako sexuální otrokyně. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Znalci z oboru psychologie a sexuologie v kauze českých Fritzlů – tří mužů, kteří loni v srpnu unesli a znásilňovali Michaelu R. (18), mají jasno. Šance, že by se hlavní iniciátor Josef D. starší (54) a jeho bratr Karel (53) mohli po návratu z vězení začlenit do společnosti, je mizivá! Naději má jen syn staršího agresora. 

Z posudku na Josefa D. staršího soudce Daniel Plšek citoval: „Jde o podprůměrně inteligentního, primitivního násilníka. Jeho situaci nevyřeší žádná ochranná léčba, po návratu z výkonu trestu na svobodu by musel zůstat pod dohledem.“ Žalobce Jiří Morava, který pro něj navrhl za omezování osobní svobody a znásilnění 12 let vězení, dokonce apeloval na soud, aby zvážil mimořádné navýšení trestu na 16 let v chládku!
Jeho mladšího bratra Karla vidí odborníci podobně. „Má asociální povahu, je nezdrženlivý, jeho míra inteligence je podprůměrná, na indexu IQ 80. Kvůli zvýšené agresivní povaze je prognóza následné resocializace nepříznivá,“ uvedli znalci. U soudu navíc Karel uvedl, že před lety znásilnil bratr Josef i jeho!
Naději na návrat do společnosti, aniž by se dopustil znovu excesu, má podle odborníků pouze Josef D. mladší (24) s IQ 79. Má to ale háček. Nesmí se už nikdy dostat pod vliv svého despotického otce. Rozsudek padne ve středu.

Co provedli?
Muži unesli loni 15. srpna na Jihlavsku měsíc těhotnou Michaelu R. (18). Josef D. st. a Karel D. jí vyhrožovali smrtí, pokud nebude poslouchat, plánovali z ní udělat jejich sexuální otrokyni. V zajetí ji chtěli mít nejméně 10 let. Dívce se podařilo po celonočním znásilňování utéct, dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Víte, že...
...Rakušan Josef Fritzl věznil 24 let ve sklepě rodinného domu dceru Elisabeth, pravidelně ji znásilňoval a zplodil s ní sedm dětí?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.