Velvyslance KLDR v Praze hlídá špion: Poslal ho samotný Kim Čong-un! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Velvyslance KLDR v Praze hlídá špion: Poslal ho samotný Kim Čong-un!

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Foto: Profimedia.cz)

Ten chlap musí mít oči všude! Severokorejský vůdce Kim Čong-un (33) špehuje prostřednictvím vyslaného agenta svého strýce Kima Pchjong-Ila (62), velvyslance KLDR v České republice. Uvedl to jihokorejský deník Čoson ilbo.

Kim Pchjong-il je synem prvního diktátora KLDR Kim Ir-sena (†82) a tedy i strýcem dnešního vládce Severní Koreje, všemocného Kim Čong-una. Ten na svého strýce velmi žárlí, protože je v zemi dost populární, a to kvůli své podobnosti se svým otcem, který je dodnes v Koreji považován za poloboha.

Hrozba pro Kima
Kim Pchjong-Il býval 17 let velvyslancem v Polsku, odkud byl v roce 2015 přesunut do Čech. A hned ten rok měl podle jihokorejského deníku Čoson ilbo Kim poslat do Prahy vysokého úředníka z ministerstva pro vnitřní bezpečnost (tajná policie). Ten má na nepohodlného strýčka dohlížet. „Kim Pchjong-il podobající se  Kim Ir-senovi je hrozbou pro Kim Čong-una, který chce dosáhnout obliby tím, že se snaží (způsobem vlády) napodobovat svého dědečka,“ napsali Jihokorejci. Možný vůdce
Hongkongský magazín Yazhou Zhoukan vloni uvedl, že se v KLDR uvažuje o nahrazení Kima Čong-una právě Kim Pchjong-Ilem. Důvodem je, že není jednostranně vyhraněn ani pro USA, ani pro Čínu, což by mu mohlo pomoci při jednání s těmito dvěma zeměmi.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.