Boj Češky Michalákové o syny: Norové zamítli odvolání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Boj Češky Michalákové o syny: Norové zamítli odvolání!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jiskřička naděje pro Češku Evu Michalákovou (39) pohasla. Krajský soud v norském Oslo smetl ze stolu odvolání proti rozsudku, který ji zbavil rodičovských práv k synům Denisovi (11) a Davidovi (7). Poslední šancí je Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku.

Norové se odvoláním se odmítli zabývat. Jako důvod uvedli, že k tomu neexistují žádné důvody. „Krajský soud v Oslo se domnívá, že zbavit paní Michalákovou rodičovských práv za to, že případ medializovala, je naprosto správné a vlastně okresní soud chválí a zcela se s ním ztotožňuje,“ řekl Českému rozhlasu právní zástupce Michalákové Pavel Hasenkopf.


Proč jí děti vzali?
Norská sociální služba Barnevernet české matce a otci odebrala obě děti v roce 2011 kvůli podezření na zneužívání, zanedbávání a fyzické týrání. Nic z toho se ale nepotvrdilo. Soud však v tu chvíli považoval zjištění za závažná a hochy ponechal u pěstounů. Chlapci vyrůstají odděleně ve dvou rodinách. Letos v červnu norský soud Michalákovou zbavil rodičovských práv. Zároveň zakázal rodičům se s chlapci stýkat.

Přečtěte si
hejpockej
4. 12. 2016 • 00:33

a i kdyby Strasburk rozhodl ve prospech matky, Norsko se odvola a ve finale stejne deti nevrati. Ja bych Norum ukazal, kdo se bude smat naposled. Deti bych si unesl na misto nezname, do statu kam by na me nemohli, i kdybych mel pestounum rozbit huby, a pak at se Norsko treba zblazni vzteky.

hejpockej
4. 12. 2016 • 00:27

ze si nenechala svuj nazor pro sebe, tak to si dovolila moc, tohle nacisticky Norsko neodpousti. A taky to znamena, ze neni dobra matka a ze na svoje vlastni deti nema pravo, protoze normalni matka o svoje deti prece nebojuje a necha o vsem rozhodnut soud, protoze soud vi vsechno nejlepe, a vzdy rozhodne ve prospech Norskych obcanu, vcetne Norskych institucich, Norskych odborniku, potlacovanych Norskych homosexualu, a jinych pestounskych rodin, ktery musi z neceho zit. A co s mysli nejaka privandrovalkyne nebo zbabele Cesko je nezajima. Z deti bude Norsky system tezit az do jejich plnoletosti, takze na nejaky vraceni muze matka zapomenout. Mela je ukrast dokud byl cas a ne to resit s urady. Strasburk proti Norsku nepujde, a lidska prava? politika a prachy je pro Strasburk prednejsi, stejne jak pro Brusel. Ukrast, unest, jine reseni neni.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.