Hlíva ústřičná je největší přírodní lékárnou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hlíva ústřičná je největší přírodní lékárnou!

Je podzim! Nezpomeňte si jí proto nasbírat, nebo koupit v kapslích.
Je podzim! Nezpomeňte si jí proto nasbírat, nebo koupit v kapslích. (Foto ara)

Jasně je houbou s největšími bonusy, co se týče zdraví. Hlíva ústřičná podporuje imunitu a snižuje cholesterol! A má řadu dalších prospěšných vlastností. No schválně, pojďme si na některé posvítit…

Mezi nejcennější látky obsažené v hlívě ústřičné patří polysacharidy ze skupiny glukanů, z nich pak zejména 1,3 a 1,6 -glukany, které jsou nejvýznamnější tím, že dokážou stimulovat činnost makrofágů, což je druh bílých krvinek, které jsou zodpovědné a rozpoznání a likvidaci virů a bakterií, ale i všech poškozených buněk v těle, které již nemohou plnit svou původní funkci.

Díky -glukanům je tak náš imunitní systém vyladěný na nejvyšší výkon. Kromě této vlastnosti účinkují -glukany také proti kvasinkovým infekcím. Pokud hlívu v přírodě nenacházíme nebo nemáme možnost si ji vypěstovat, je možné si ji zakoupit sušenou v kapslích.

Co je ještě v hlívě...

Lovastatin, patřící do skupiny tzv. statinů, což jsou látky, které snižují hladinu LDL »zlého« cholesterolu v krvi a působí preventivně proti rozvoji aterosklerózy a onemocněním srdce a cév.
• Zajímavou látkou je také pleurotin, který má charakter jako antibiotika a je známý i jeho pozitivní účinek proti tvorbě krevních sraženin. Hlíva ústřičná se používá jako doplněk léčby při různých onemocněních kůže: při akné, svědění kůže nebo také ekzému a při výskytu bradavic. Hlíva dále pomáhá snižovat vysoký krevní tlak a také na sebe dokáže vázat těžké kovy z potravy a vylučovat je z těla.
• Známé jsou i její antioxidační účinky, které přispívají k ochraně cév a krevních destiček. Chrání před kardiovaskulárními chorobami.



Přečtěte si
koko61
23. 10. 2016 • 19:23

Kupuji v kapslích s kombinací rakytníkovým olejem. Jinak dělám z hlívy, musí být alespoň 600 - 800 g, držtkovou a ta je fakt výborná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.