Dostaveníčko luxusu v Praze: Tohle jsou ferrari za 250 milionů korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Dostaveníčko luxusu v Praze: Tohle jsou ferrari za 250 milionů korun!

Vozy se shromáždily na Malostranském náměstí, odkud vyrazily na spanilou jízdu Prahou. Majitelé vozů večer povečeřeli v prostorách Pražského hradu.
Vozy se shromáždily na Malostranském náměstí, odkud vyrazily na spanilou jízdu Prahou. Majitelé vozů večer povečeřeli v prostorách Pražského hradu.  (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Centrum Prahy včera ovládla značka Ferrari. V rámci 60. výročí založení automobilky Ferrari se tady zastavila milionářská štafetová jízda kolem světa. Městem projelo při spanilé jízdě více než padesát automobilů této značky.

Centrum Prahy včera ovládla značka Ferrari. V rámci 60. výročí založení automobilky Ferrari se tady zastavila milionářská štafetová jízda kolem světa. Městem projelo při spanilé jízdě více než padesát automobilů této značky.

Při průměrné ceně cca pěti milionů korun jednoho ferrari se na Malostranském náměstí představila auta za 250 milionů korun! Nové ferrari stojí v současnosti mezi pěti a sedmi miliony korun, ojetinu lze koupit většinou od jednoho až dvou milionů výše. Ceny některých limitovaných modelů mohou výrazně přesáhnout i deset milionů korun.

Mít ferrari je prestižní záležitostí. Zájemce o koupi totiž musí projít jakýmsi čekacím stadiem. „Každý může přijít a koupit si ferrari. Jediné, co musí mít jsou peníze na jeho zaplacení a trpělivost. Na Ferrari 599 se totiž v současné době čeká až dva roky,“ řekl majitel prodejce Ferrari firmy HPExclusiv Robert Pergl. „My ale neprodáváme auta, my prodáváme sny.“

Setkání tuzemských majitelů ferrari je součástí mezinárodní putovní akce v rámci oslav jubilea značky. Štafeta putuje po všech 52 zemích, ve kterých má Ferrari zastoupení.

Součástí oslav bude dražba darů, které italští velvyslanci dostali v jednotlivých zemích, kde akce probíhala. Z Česka na dražbu poputuje skleněný pohár se znakem Ferrari, který tuzemští skláři v jediném exempláři vyráběli přes 40 dnů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.