Rodina vzpěrače Jiřího Orsága: Houbařský souboj v Javorníkách! 223 pravých hřibů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rodina vzpěrače Jiřího Orsága: Houbařský souboj v Javorníkách! 223 pravých hřibů!

Zleva Štefan Hucan, Josef Orság a Jiří Lefnar.
Zleva Štefan Hucan, Josef Orság a Jiří Lefnar. (Foto ara)

Zatímco se nejsilnější muž Česka, vzpěrač Jiří Orság (27), připravuje v brazilském Riu na olympijský boj o medaile, jeho otec vyzval na souboj svého zetě. Ovšem na souboj hřibařský.

Před pár týdny mu dal dceru, teď ho v Karolince v Javorníkách vyzval na houbařský souboj. Josef Orság (64), otec vzpěrače Jiřího Orsága, zavedl zetě Štefana Hucáka na svá tajná místa.

„Nelituju toho, kluk je v rodině a je sympaťák. A ta nejlepší houbařská místa se dědí jako rodinné stříbro. Skončilo to remízou 90:90. Ale hřibů jsme našli celkem 223. Dalších 43 kousků si připsal náš rozhodčí Jiří Lefnar, můj švagr,“ smál se úžasné úrodě Orság.


Kde je vlhko, porostou
Po minulém chladném týdnu se opět vrací teplé dny. Ty sice houbám moc svědčit nebudou, ale mykologové tvrdí, že uškodit nemusí. Především tam, kde je hodně vlhko, budou klobouky vystrkovat dál. Navíc dlouhodobý výhled meteorologů říká, že tropy pro letošní rok definitivně skončily. Podle nich už teploty do konce prázdnin nepřesáhnou 30 °C. V týdnu nás čekají teploty mezi 20 až 27 °C, většinou polojasno a ojedinělé přeháňky. Mraky na obloze zaženou ranní mrazíky předešlých dnů, v noci bude kolem 10 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.