Drahé kameny v kapse: Jak to skutečně funguje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Drahé kameny v kapse: Jak to skutečně funguje!

Kameny jsou obdařeny tajemnou silou. Na co vám který pomůže?
Kameny jsou obdařeny tajemnou silou. Na co vám který pomůže? (Foto ara)

Kameny pro jejich tajemnou sílu lidé uctívali od pradávna. I když na první pohled a dotyk působí až mrtvě, pulzují energií. Mnohdy nečekaně silnou. Miliony let ji získávají ze Země, s níž jsou pevně spjaty, a ze slunečního svitu. Každý kámen má svou vlastní vibraci. Ta ovlivňuje energii v lidském těle, které tak pomáhá nejen od fyzických potíží, ale i psychických.

Ani kámen ale není perpetuum mobile. Aby neztratil svou moc, je třeba o něj pečovat, čas od času ho omýt čistou vodou, tak jako to v přírodě dělá déšť, a nechat ho dobíjet sluneční energií. Každý potřebuje ale jinou dávku, a tak je dobré o kameni, který si vyberete jako svého »ochránce« a »léčitele«, něco vědět. Tady je něco málo o magii kamenů...

1. Ametyst
Kámen cudnosti a zdrženlivosti
Psychika: Jeho energie v nás probouzí vůli, odhodlání a odvahu opustit staré návyky a emoce a nahradit je lepšími. Potírá hněv, zběsilost a strach. Mírní žal, přináší útěchu a klidný spánek.
Zdraví: Působí proti fyzickým, citovým i duševním bolestem. Účinný je zejména při bolestech hlavy a při migréně. Pomáhá proti neurózám, hysterii, při odvykání závislosti na alkoholu, drogách a medikamentech. Zvyšuje nízký krevní tlak, prospívá při cukrovce.

2. Citrín
Kámen slunce
Psychika: Podporuje v nás individualitu a sebejistotu. Pomáhá překonávat stavy neklidu, strachu a nespokojenosti, které by mohly přerůst do expresí.
Zdraví: Posiluje imunitní systém, podporuje látkovou výměnu a funkci žláz. Pomáhá při léčení cukrovky, při žaludečních problémech a poruchách zažívacího ústrojí, zejména jsou-li důsledkem stresu. Čistí krev a střevní trakt od jedovatých látek. Uvolňuje a léčí horní cesty dýchací.

3. Chalcedon
Kámen lásky, symbol moci
Psychika: Je balzámem na přepjaté nervy. Tlumí nadměrnou žárlivost a lehké stavy hysterie.
Zdraví: Snižuje krevní tlak a reguluje krevní oběh. Čistí cévy. Aktivuje činnost jater, pomáhá při krvácení, porodu a pozitivně ovlivňuje funkci žláz. U mužů léčí prostatu a zánět varlat, u žen neplodnost.


4. Karneol
Kámen štěstí
Psychika: Probouzí tvořivost, kreativitu, schopnost aktivně cítit, myslet, jednat a žít.
Zdraví: Pomáhá při křečových žílách, otravách krve, vnějším krvácení, revmatismu a stabilizuje krevní oběh. Položen na břiše ovlivňuje trávení. Žlutý karneol léčí choroby ledvin a močového ústrojí.

5. Křišťál
Kámen kamenů
Psychika: Odebírá z nás negativní energii a nabíjí nás energií pozitivní.
Zdraví: Je prevencí proti onemocnění, a pokud nemoc vypukne, posiluje postižená místa. Lze ho použít proti všem bolestem. Pomáhá při nevolnosti, závratích, bolestech hlavy, migréně.

6. Růženín
Kámen lásky a srdce
Psychika: Probouzí v nás něžnost, mírnost, přátelství a nesobeckou lásku. Prohlubuje naši vnímavost k umění, probouzí tvořivého ducha.
Zdraví: Reguluje srdeční rytmus a pomáhá v nespavosti, při krevních onemocnění, při léčení pohlavních orgánů a neplodnosti.

7. Tyrkys
Svatý kámen, strážce těla
Psychika: Vybízí naši duši k čistotě citu, mysli a jednání. Rozptyluje negativní pocity a vjemy. Učí nás žít s hlavou v oblacích a pevnou půdou pod nohama.
Zdraví: Pomáhá při zánětlivých onemocněních krku, průdušek a plic a při srdečních obtížích.

8. Onyx
Kámen síly a života
Psychika: Vede nás k vážnosti, sebekontrole a cílevědomosti. Podporuje vnitřní koncentraci a pokoru. Přináší sebevědomí.
Zdraví: Pomáhá v léčbě sluchu, zejména při odstraňování šumů, při poruše rovnováhy, ostří zrak a posiluje imunitní systém.

9. Olivín
Kámen milenců
Psychika: Podporuje rozvoj mentálních schopností, vnáší rovnováhu a klid do naší mysli. Tiší smutek. Brzdí nás v domýšlivosti, povýšenosti a zlobě, zároveň tlumí sebelítost a přecitlivělost. Podporuje činorodost a iniciativu.
Zdraví: Podporuje látkovou výměnu, zažívání, funkci sleziny a jater, pomáhá při zácpě, zánětu střev a infekčních nemocech. Zbavuje organismus jedu.

10. Achát
Kámen ochránce
Psychika: Zajišťuje stabilitu a podporuje logické myšlení. Posiluje v nás pud sebezáchovy. Prohlubuje fantazii, odvahu, sebedůvěru.
Zdraví: Snižuje teploty, mírní horečnatá infekční onemocnění, utišuje bolesti. Pomáhá při alergiích a kožních problémech. Každý druh achátu má ještě vlastní specifické účinky. Např. Bílý achát pomáhá při léčbě rakoviny kůže a zánětů, růžový ochraňuje plod v matčině těle.

11. Lazurit
Kámen meditace
Psychika: Tiší bezdůvodné pocity strachu a nejistoty. Dává nám pocit jistoty a bezpečí.
Zdraví: Mírní otoky a křeče, reguluje krevní oběh, funkci štítné žlázy. Pomáhá při zánětu průdušek, potlačuje teploty, vyrovnává vysoký krevní tlak, utišuje bolesti během menstruace, zmírňuje deprese a bolesti hlavy pramenící z nervozity nebo duševního vyčerpání.

12. Magnetit
Kámen jasného rozumu
Psychika: Tiší nervozitu a rozčilení. Učí nás žít volně a svobodně v harmonii s přírodou.
Zdraví: Ovlivňuje revmatismus, kloubová onemocnění, dnu, neuralgické bolesti a bolesti hlavy, bederní ústřely, svalová napětí, křeče, problémy páteře, nízký tlak, plicní záněty, jaterní choroby, žlučník, diabetes, střevní potíže, impotenci, slabost zraku. Regenerací buněk brání předčasnému stárnutí.

13. Červený granát
Kámen ohně, vášně a čistoty srdce
Psychika: Probouzí energii, fantazii, touhu poznávat dosud neznámé.
Zdraví: Povzbuzuje činnost srdce, reguluje krevní oběh a tlak, podporuje tvorbu červených krvinek. Masáží valounkem granátu lze zmírňovat revmatické bolesti. Podporuje sexuální vitalitu.

14. Avanturín (zelený)
Kámen klidu a klidného spánku
Psychika: Tiší nadměrné emoce a rozčilení. Umožňuje pustit problémy z hlavy a uvolnit se.
Zdraví: Působí při srdečních poruchách, které mají původ v trvalém stresu. Pomáhá při kožních problémech a alergiích. Zmírňuje chronické bolení hlavy a migrény. Podporuje látkovou výměnu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, tím snižuje riziko arteriosklerózy a srdečního infarktu. Léčí zánětlivá onemocnění a mírní bolesti.
   
15. Měsíční kámen
Kámen lásky, citu a pocestných
Psychika: Podporuje vnitřní vývoj duše a vede nás k poznání, že teprve hluboký cit dokáže proměnit pouhý rozum v moudrost.
Zdraví: Odbourává emotivní bariéry, které brání početí. V těhotenství mírní nevolnosti. Ulevuje od bolesti při menstruaci a pomáhá odstraňovat duševní výkyvy během přechod. Léčí i hlasivky a poruchy štítné žlázy. Posiluje funkci slinivky a pohlavních orgánů.

Pozor na napodobeniny
Skutečnou sílu mají jen opravdové kameny, které zrodila Země. Při jejich koupi proto buďte opatrní, abyste si domů nepřinesli kámen umělý. Nejčastěji bývá podvodníky napodobován strážce těla tyrkys.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.