Protivný mazlík Davídek: Přišel o paničku, a teď je postrachem zbytku rodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Protivný mazlík Davídek: Přišel o paničku, a teď je postrachem zbytku rodiny!

 Ivan Ringel umyl hrochovi před fotografováním obličej a zuby.
Ivan Ringel umyl hrochovi před fotografováním obličej a zuby. (Foto Aha!: Martin Pekárek)

Posledního července oslaví teprve své třicáté narozeniny, přesto váží už úctyhodné tři tuny. Řeč je o Davídkovi, nejstarším hrochovi na světě v péči soukromého chovatele. Sympatického pořízka jsme navštívili v jeho domově v Habrkovicích u Kutné Hory, kde se o něho stará pan Ivan Ringel.

Davídek přišel o největší kamarádku
Hrocha získali Ringelovi v roce 1986 jako padesátikilového drobečka ze Dvora Králové. Odmalička ho vychovávala paní Olga, ke které se malý hrošík upnul jako ke své matce. Po celý život si k němu nikdo nedovolil to, co si mohla dovolit ona, ani její manžel Ivan.

Před čtyřmi roky však paní Olga zemřela, a Davídek tak přišel o svou největší životní kamarádku. „Byl na ni zafixovaný a dodnes se z toho nevzpamatoval. Stále to v sobě tráví, nikoho jiného nebere. I když vyrůstal s mými kluky, v té hierarchii rodiny byla na prvním místě manželka a až potom zbytek rodiny. V současné době se u něho synové nesmí objevit, to by je zabil,“ říká Ivan Ringel, který si hrochovo chování nedokáže rozumně vysvětlit.



Rodina k němu nesmí
Stejný vztah jako k synům má totiž Davídek i ke zbytku rodiny. „Zajímavé je, že mám vnoučata, která se tu třeba rok neobjeví, a on je tady pozná mezi padesáti dětmi a tvrdě po nich jde. Začne rozbíjet ohradu a je k neudržení. Ten důvod mi nikdo nevysvětlí,“ dodává. Stejným způsobem prý reaguje i na synovu přítelkyni. Jak ale zjistil, že s ním právě ona žije, je podle Davídkova páníčka záhadou.
Když po smrti manželky přebíral Davídka do své péče, neměl to snadné. „Bylo to tak padesát na padesát, že mě oddělá. Ale strach jsem na sobě nesměl nechat znát, to bych s ním pak nemohl cvičit vůbec,“ vysvětluje Ivan Ringel, bývalý krotitel dravých šelem.



Autor:  ben

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.