Soud rozhodl o muži, který znásilnil a zabil malou Elišku (†9): Z basy nevyleze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soud rozhodl o muži, který znásilnil a zabil malou Elišku (†9): Z basy nevyleze!

Roman K. zůstane ve vazbě. Soud má obavu, že by mohl znovu páchat tresnou činnost.
Roman K. zůstane ve vazbě. Soud má obavu, že by mohl znovu páchat tresnou činnost. (ČTK)

Rokam K., obviněný z vraždy a znásilnění devítileté Elišky z Klášterce nad Ohří, zůstane i nadále ve vazbě. Dnes o tom rozhodnul ústecký okresní soud. ČTK to potvrdil soudce Martin Majchrák. Státní zástupce žádal prodloužení vazby kvůli obavám z útěku a opakování trestné činnosti. Muž, který patří k širšímu kruhu rodiny, dívenku podle kriminalistů znásilnil a zavraždil loni v září.

"Soud má obavu, že by obviněný v případě propuštění na svobodu, byť s náhradou vazby instituty, které zákon připouští, to znamená písemný slib a dohled probačního úředníka, utekl nebo se skrýval před orgány činnými v trestním řízení. Respektive, že by v trestné činnosti pokračoval. K tomuto závěru, zejména pokud jde o útěkovou vazbu, soud vedou závěry znaleckých posudků, které byly v mezidobí vypracovány," řekl ČTK Majchrák. Obviněný podle něj žádal propuštění z vazby s tím, že bude žít u své matky. To soud zamítl.

Zavražděná Eliška

Devítiletá dívka se ztratila loni 9. září cestou ze školy. Ještě tentýž den po ní začali pátrat policisté, hasiči i dobrovolníci. Tělo dívenky objevili o den později u Ciboušova, asi kilometr od místa, kde bydlela s babičkou. "Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a potom vylákat na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla dívka později nalezena bez známek života," řekla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Kriminalisté už provedli rekonstrukci vraždy. Zúčastnili se jí také znalci, kteří závěry doplní do svých posudků. Dozorující státní zástupce už dříve řekl, že obviněného budou zkoumat psychiatři, psychologové a sexuologové. Obviněný muž strávil několik týdnů na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice.

Obviněnému hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest, vyplývá z právní kvalifikace případu.

Přečtěte si
prasulka
3. 1. 2015 • 16:36

prasulka
3. 1. 2015 • 16:36

pozorovatel2013
3. 1. 2015 • 15:45

jak někdo takový jako on, může žádat o propuštění z basy? je to normální? už se tady v tomhle státě nedivím ničemu, místo aby ho zavřeli na doživotí, ho budou ještě zkoumat? jsem pro obnovení trestu smrti, zub za zub, oko za oko a smrt za smrt. ZKOUMAT Z JAKÉHO DŮVODU? tohle pako ví moc dobře co dělá, chlastal hulil trávu a bral drogy, nechával se živit mámou, do práce chodil příležitostně a nebo kradl, je duševně chorý? NE! ví moc dobře co dělá a co udělal. Zavřít nebo zabít.

zadnice
2. 1. 2015 • 15:21

Dozorující státní zástupce už dříve řekl, že obviněného budou zkoumat psychiatři, psychologové a sexuologové. U nás jako vždy. Obnovit trest smrti!!!

hejhej
2. 1. 2015 • 14:20

Taková zrůda nepatří mezi lidi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.