Smutné Vánoce Světlany (51) a Vojty (56): Přišli o práci a dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smutné Vánoce Světlany (51) a Vojty (56): Přišli o práci a dům!

Světlana a Vojta ukazují prstýnky z bílého zlata. V příštím roce se přes nepřízeň osudu chtějí vzít.
Světlana a Vojta ukazují prstýnky z bílého zlata. V příštím roce se přes nepřízeň osudu chtějí vzít. (Foto pro Aha! – Jan Čada)

Mají za sebou děsivý rok, přišli o práci, vyhořel jim dům… Přesto si Vánoce Světlana Večerková (51) a Vojtěch Štěpáník (56) z Březnice na Zlínsku plánují udělat hezké. Osud jim v životě zasadil mnohem tvrdší rány a oni nyní mají velký poklad – lásku!

„Oba jsme vdovci, já mám dvě holky, Vojta dva kluky, pěkně nám to ladí. Letos jsme se chtěli brát, ale jaksi na svatbu nezbylo, přestože prstýnky už máme nachystané,” vypráví středoškolačka Světlana a popisuje, co letos s partnerem zažili.

Nejprve přišla o práci v administrativě ona. „Zkuste, aby vás po padesátce někdo zaměstnal, zatím to nejde. Snažím se, odepisuji na nabídky, snad se to jednou podaří,“ říká. Nechtěla být na pracáku, proto hned kývla na nabídku a začala dělat se svými psy ostrahu objektů. Když dělala deset dní v kuse jen noční a naděje na změnu nebyla, musela jít na úřad práce, nemohla to fyzicky zvládnout.

Prvního března přišla další rána, vyhořel jim dům. „Ale ničivý požár, to ještě nebylo všechno. Když jsme dům zčásti za pomocí skvělých místních lidí opravili, rozpadla se stavební firma, kde jsem dělal. Taky už jsem na úřadu práce, beru dávky a občas jdu na brigádu,” doplňuje Vojtěch, který je profesí stavební inženýr.



Autor: 

Přečtěte si
illis
24. 12. 2014 • 14:12

baladona Tak to nečti, nezapomínej, že to co se přihodilo Světlaně a Vojtovi, může potkat i Tebe. Ohni neporučíš. Paní Světlaně a Vojtovi přeji lepší zítřky, hodně zdraví a štěstí .

jakeline
24. 12. 2014 • 06:37

Neblahý kapitalismus ale lidé tuto změnu chtěli tak ji mají i se všemi důsledky!

beladona
24. 12. 2014 • 02:12

Myslela jsem , že AHA je bulvár.Neznám nějakou Světlanu atd. a je mi jedno co mají, nemají za životní trableAle proč to sem plete bulvár?

ararat
23. 12. 2014 • 20:51

O.K wožrallice trpí komplexem ,je to frustrovaný spratek,tak bude plivat jako ťava

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.