Samoživitelku Irenu tvrdě zkouší osud: Jeden syn na vozíku, druhý letos zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Samoživitelku Irenu tvrdě zkouší osud: Jeden syn na vozíku, druhý letos zemřel!

Šťastná rodina v roce 2011. Všichni pohromadě i s Ondrou (druhý zprava), který letos přišel o život.
Šťastná rodina v roce 2011. Všichni pohromadě i s Ondrou (druhý zprava), který letos přišel o život. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Svátky plné smutku a starostí čekají Irenu Horehleďovou (43) z Bílovic na Uherskohradišťsku, které dává život ránu za ranou. Máma Elišky (12) a vozíčkáře Tomáška (20) přišla o nejstaršího Ondru (†24), který byl jejím velkým pomocníkem.

„Ondra se narodil jen s jednou ledvinou. Tomáš zase bojoval druhý den po porodu o život, měl edém mozku. Prý se to stalo tím, že mi zastavili porodní bolesti. Od té doby je postižený,“ vypráví Irena, kterou manžel opustil ve chvíli, kdy čekala nejmladší Elišku.

O rodinu se dokázala postarat sama, otce totiž jeho děti nezajímají. Oporou byl Ireně právě nejstarší Ondra. S postiženým bráchou jí hodně pomáhal, Tomáše přenášel, zvedal... Při studiu chodil i na brigády a vlastně jí pomáhal i živit celou rodinu. V srpnu ale přišla krutá rána. Ondra se věnoval parkouru – saltům a upadl tak nešťastně, že zraněním podlehl.

Ondra (†24) Tomáška miloval a mamince s ním pomáhal.

„Nemohu se z toho vzpamatovat. Vše je teď jen na mně. Tomášek je ale moje radost i dcera Eliška. Nyní se moc potřebujeme,“ říká se slzami v očích Irena, která musí navštěvovat psychiatra. Neurochirurg jí doporučuje lázně, jenže.... „Do lázní nemohu, co by bylo s dětmi,“ špitla. Dětem zase lékaři doporučují léčebný pobyt u moře, mají totiž astma. Jenže kde na to mají vzít peníze?

Co Tomáše trápí
Trpí spastickou kvadruparézou, nemůže chodit, má postižené i ruce a trpí silnou bolestí svalů, epilepsií, astmatem. Navíc je téměř slepý.

Lékaři: Jeďte k moři! ALE ZA CO?
„Přímořské klima je pro tuto rodinu jednoznačně velkým přínosem. Tomáš je imobilní a dýchání je pro něj důležité. Na půl roku by se jeho stav zlepšil. Bohužel je to finančně velmi náročné. VZP hradí ozdravný pobyt Mořský koník. Není ale pro vozíčkáře,“ říká lékař dětí Marcel Lenárt (50).




Přečtěte si
erene
22. 12. 2014 • 22:28

je to blbka..ani jí nedošlo z článku,že postižený syn se narodil jako druhý a po něm měla už jen jedno dítě..a píše kecy,že nemá mít tolik dětí..měla 2 syny,tak je logické,že chtěla třetí dceru..

erene
22. 12. 2014 • 22:27

postižený syn se jí narodil jako druhý..po něm měla pouze jedno dítě..nauč se číst..nejstarší syn jí letos umřel..až po něm se jí narodil postižený..seš IQ tykve..

tarka
22. 12. 2014 • 20:55

ty omezená osobo, respektive krá.vo, ty děti nejsou i toho manžela??? Podle tebe si manžel pořídí s manželkou 3 děti a když zdrhne, tak "není svatý, kdyby to vydržel"???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.