Tajemství milovaných hvězd! Petr Čepek: Smrt v bolestech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství milovaných hvězd! Petr Čepek: Smrt v bolestech

Fotografie
Fotografie (internal)

Legendární herec s uhrančivým pohledem Petr Čepek (†54) zemřel příliš brzy – ke všemu ho o život připravila bolestivá forma rakoviny, která udělala z posledních dní jeho bytí peklo.

Proč byl třikrát ženatý? Komu nejvíc vadily jeho výbuchy vzteku? A čím se zastal kolegy Ladislava Mrkvičky (71)?

Narodil se v pražských Radlicích, ale v dětství se kvůli smrti otce s maminkou přestěhoval za prarodiči do Ostravy. Tady se Petr seznámil s divadlem, které mu učarovalo. Jeho teta totiž nadšeně hrála v ochotnickém divadle. Petr jako třináctiletý zde poprvé vystoupil ve hře Zlatovláska.

Přihlásil se tedy na DAMU do Prahy. V roce 1962 probíhal studentský majáles a studenti prováděli na ulici vylomeniny. Samozřejmě nechyběla ani všudypřítomná StB. Avšak jen Ladislav Mrkvička byl zatčen, uprostřed závěrečných diplomových prací. Celá škola musela podepsat, že Mrkvička je rušivý element, podvraceč a musí být uvězněn. Studenti se báli a podepsali. Ale jeden nepodepsal – Petr Čepek. I když věděl, že dává všanc svoji profesní budoucnost, vrozený smysl pro spravedlnost a morálku mu nedovolily přidat svůj podpis k ostatním.

Čepek byl třikrát ženatý, poprvé se rozvedl, protože zjistil, že jeho první manželka nemůže mít děti. Druhá manželka Helena byla herečka a brzy se jim narodila dcera Petra. Ta na tátu vzpomíná jako na cholerika, který měl často výbuchy vzteku. Vadily jí. Rodiče se  rozvedli, když jí byly čtyři. S poslední ženou Kristýnou se usadil a měl s ní dceru, která zdědila jméno po matce.

Přečtěte si
pettrr
24. 10. 2013 • 23:22

Existuje i přírodní zabiják rakoviny, viz odkaz www.folaxan.com

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.