Policejní potápěč hledal pod vodou zbraně, našel tělo přivázané k traverze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policejní potápěč hledal pod vodou zbraně, našel tělo přivázané k traverze

Fotografie
Fotografie (internal)

Lupič a kšeftař Pavel S. (†32) zaplatil za svou povídavost nejvyšší cenu. Jeho společníci už odmítali snášet, že se provedenými loupežemi chlubí po hospodách. V prosinci 1992 ho přivázali k traverze a živého hodili do Sečské přehrady.

Ironií je, že tělo Pavla S. objevil policejní potápěč, když pátral na dně nádrže po důkazech v případu úplně jiné vraždy podnikatele. Pavel S. byl šéfem gangu, který kšeftoval s alkoholem a cigaretami. Na počátku roku 1992 se jim povedla »velká rána«. Ze skladu státního podniku Unipo ukradli cigarety za více než milion korun. Pavel S. však nedokázal držet jazyk za zuby.

Cítil se nepostižitelný a klidně o loupeži mluvil se známými. Jeho komplicové dostali strach, že je povídavý šéf dostane do problémů. Navíc jim dlužil peníze a k vracení se příliš neměl. Proto padlo definitivní rozhodnutí – Pavla S. se zbavíme.

Šéfa gangu nejprve nalákali na loupežnou výpravu do dalšího skladu cigaret. Ve skutečnosti však šlo o léčku. Muže zbili, potom ho přivezli k Sečské přehradě, přemohli a přivázali ke speciálně připravené traverze, na niž si dopředu navařili oka k protažení drátu.  Ani v tu chvíli Pavel S. nevěřil, že mu hrozí vážné nebezpečí. Se svými komplici se hádal a vyhrožoval jim. Ti ho živého svrhli do vody. Za smrt Pavla S. padly pro čtyři obviněné tresty v rozmezí od devatenácti do jedenadvaceti let ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.