Pavel (17) spal se svou matkou. Pak ji jednou vyhodil z okna... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Pavel (17) spal se svou matkou. Pak ji jednou vyhodil z okna...

Syn matku donutil jít mýt okno a vyhodil ji ven. (Ilustrační foto)
Syn matku donutil jít mýt okno a vyhodil ji ven. (Ilustrační foto) (Shutterstock.com)

V lednu 1989 vyhodil Pavel K. (17) z Kopřivnice svou matku z okna... Žena zemřela, ale policie uzavřela případ jako sebevraždu. Matkovrah však spravedlnosti nakonec přece jen neunikl. Odsouzen byl ale až o jedenáct let později.

Vztah mezi Pavlem K. a jeho matkou byl komplikovaný a nezdravý. Žena syna odmalička přísně fyzicky trestala, když Pavel vyrostl, začal jí hrubé jednání oplácet. Přesto spolu oba spávali v jedné posteli, a to i v době, kdy byl Pavel již téměř dospělý.

V lednu roku 1989 přišel domů po tahu po hospodách a chtěl po matce další peníze na alkohol. Žena odmítla a Pavel ji začal nutit, aby šla umýt okna. Když si stoupla na parapet, mladík do ní vší silou strčil. Vraždu viděl jeho kumpán Ladislav P., který přišel do bytu s ním, ale nic neoznámil.

Příslušníci Veřejné bezpečnosti případ odložili jako sebevraždu, protože žena si už dříve několikrát na život sáhla a dobrovolně odešly z tohoto světa její matka i sestra.

Pavel K. ani po smrti matky nevedl spořádaný život a dál sbíral různé záznamy v trestním rejstříku. Pak ale udělal tu chybu, že zbil přítelkyni Ladislava P. a jeho někdejší kumpán promluvil, jak to ve skutečnosti bylo se smrtí jeho matky. Soud uznal Pavla K. vinným z vraždy. Protože však čin spáchal jako mladistvý, vyměřil mu jen tříletý trest. Na skutek se navíc vztahovala amnestie prezidenta z roku 1990, a tak byl matkovrahovi trest o rok snížen. Pavel K. se přesto odvolal, trest mu byl v roce 2000 definitivně potvrzen.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.