Důchodce (†88) otevřel Ukrajinci: Ten ho ukopal k smrti pro pět tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Důchodce (†88) otevřel Ukrajinci: Ten ho ukopal k smrti pro pět tisíc!

Starý opuštěný muž doplatil na svou samotu a dobrotu.
Starý opuštěný muž doplatil na svou samotu a dobrotu. (Profimedia.cz)

Psal se 20. srpen 2002. V domku v Praze 5-Lochkově ležel na zemi mrtvý Josef G. (†88). Vrah na něj zaútočil asi pět metrů od vchodových dveří. Těžce zraněný se ještě snažil doplazit ven. Pachatel však za sebou zamkl.

Pitva potvrdila, že důchodce umíral na zemi v hrozných bolestech 12 hodin. Detektivové z pražské mordparty zjistili, že starý pán poskytoval za pár korun ubytování. V té době u něj bydlel Slovák J. Č. Po zadržení připustil, že v bytě byl, protože si chtěl od svého bytného vypůjčit peníze.

„Dovnitř šel ale můj kamarád Ukrajinec Saša. Když vyšel, sdělil mi, že dědovi musel dát nějakou ránu,“ vypověděl při výslechu. Klepeta záhy cvakla i na zápěstích Saši S.  Životem starý pán zaplatil za strach ze samoty. Syn podnikatel se o něj příliš nestaral. Nechal ho dožívat nemohoucího, opuštěného a v nepořádku. Děda nechtěl být sám, proto pronajímal pokoj skoro zadarmo.

 

Den před vraždou se oba darebáci spolu opíjeli na nádraží. Po láhvi vodky přemýšleli, kde sehnat peníze. Navíc Saša neměl, kde přespávat. Na radu J. Č. stačilo třikrát zaťukat na dveře, aby otevřel. Pan Josef chtěl neznámého muže poslat pryč, ten ho ale umlátil a ukopal. Oběti Saša S. ukradl maximálně pět tisíc a už druhý den je s J. Č. propili a prohráli v automatech v baru Netopýr na Smíchově. Ukrajinský dělník Saša S. dostal za vraždu 13 let. Slovákovi J. Č. nebyl prokázán úmysl vraždit.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.