Matka donutila dcerku (10) napsat dopis na rozloučenou a podřezala jí žíly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Matka donutila dcerku (10) napsat dopis na rozloučenou a podřezala jí žíly

Šílená žena málem dceru zabila.
Šílená žena málem dceru zabila. (Profimedia.cz)

Desetiletá Magda se opravdu nemohla chlubit vzornou maminkou. Ta její, Vlasta M., měla v osudném září roku 1975 na kontě celkem osmnáct prohřešků, kvůli kterým skončila u soudu. Většinou šlo o majetkovou trestnou činnost. Tentokrát se ale chystala k něčemu daleko horšímu…

Z vkladní knížky starší dcery Hany (16) vzala sedm tisíc korun, které jí tam nastřádali prarodiče, a i s Magdou se vydala na toulky po republice, aniž by dala cokoliv vědět tátovi holčičky. Rozrušená matka, které se rozpadlo manželství a začala holdovat návykovým látkám, byla s dcerou nějakou dobu v Brně a v Praze. Stále malou Magdu popouzela proti otci.

V září se ale obě vrátily domů a schovaly ve sklepě. Když manžel ráno odešel do práce, šly do bytu. Všimli si jich sousedé a vše oznámili policii, než ale muži zákona dorazili, už stačila Vlasta napáchat škodu. Nejprve požila alkohol a prášky, pak malou donutila napsat dopis na rozloučenou, kde se přiznává k sebevraždě.

Nakonec Magdu položila na postel a jak sobě, tak jí podřezala žiletkou zápěstí! Holčička se zachránila tím, že si zabalila ruku do deky. Vlastina rána zase nebyla dost hluboká. Šílená žena se proto rozhodla smrt »pojistit« a přinesla dvě propanbutanové láhve, které otevřela a nutila holčičku, aby s ní plyn vdechovala. V tu chvíli ale domů vtrhl otec a chování, které mohlo skončit smrtí dítěte, zarazil. Krkavčí matka si za pokus o vraždu odseděla 6 let v lochu.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.