Části rozčtvrcené Otýlie (†22) našli na slovenských nádražích v kufrech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Části rozčtvrcené Otýlie (†22) našli na slovenských nádražích v kufrech!

Fotografie
Fotografie (internal)

V roce 1933 novinovým titulkům v celém Československu vévodil případ neznámé ženy, jejíž rozčtvrcené tělo bylo nalezeno ve dvou kufrech na vlakových nádražích v Bratislavě a Košicích. Nepohodlného důkazu se chtěl zbavit dosud neznámý vrah, který kufry poslal z Prahy.

Bylo zjištěno, že žena byla usmrcena dvěma údery do hlavy ostrým předmětem, zřejmě ji pak vrah nožem několikrát bodl do trupu a uřízl hlavu. Nejsou informace o tom, že by tělo neslo známky sexuálního násilí. Díky tomu, že policisté v Praze vystavili kufry i fotografie mrtvé, ozvaly se sestry oběti a identifikovaly ji jako Otýlii Vranskou (†22), mladou ženu, která se ve velkoměstě živila prostitucí.

Ačkoliv se mužům zákona podařilo poměrně přesně rekonstruovat, co Otýlie v den své smrti dělala, od momentu, kdy vstoupila do taneční restaurace, kde hledala zákazníky, se už nic nedozvěděli. Je možné, že právě tehdy potkala svého vraha, anebo dokonce vražedkyni! Zatím chodily na oddělení vražd tisíce dopisů. Jeden přišel až v roce 1966 a ze zločinu obvinil chirurga a dobrého přítele prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Ať tak či onak, ze stavu těla byli policisté schopni určit, že pachatel sice jednal v afektu, dost možná pod vlivem alkoholu, nešlo ale o vraha trpícího sexuální deviací. Případ zůstal nevyřešen.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.